Facebook YouTube
Регистрация

Building Innovation Forum Series 2018: Residential - Предизвикателства и решения за инвеститорите в жилищния сегмент

Годишна конференция "Инвестиции и строителство на жилищни сгради", 18 май, Sofia Event Center

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 14.05.2018, Автор: Георги Вянев
[2648 прочитания]
 

 
Фотограф: Gradat.bg

Building Innovation Forum Series 2018: Residential: Предизвикателства и решения за инвеститорите в жилищния сегмент


Годишна конференция "Инвестиции и строителство на жилищни сгради" ще предостави платформа на водещите участници в строително-инвестиционния процес, за да направят преглед на важните фактори и процеси свързани с настоящото и бъдещото развитие на жилищния пазар в България. Форумът ще се проведе на 18 май в Sofia Event Center.

Официалното откриванена конференцията ще даде светлина върху дългосрочните промени и решения на градоустройствените предизвикателства в София предвидени в закона за устройство и застрояване на Столична община (ЗУЗСО), както и концепцията за новия закон за устройство на територията. Събитето ще стартира с преглед на важните моменти по темата от Арх. Здравко Здравков, главен архитект на Столична община, които ще очертае предизвикателствата пред общините и инвеститорите, като необходимостта от взаимодействие между градски власти и жилищни предприемачи с цел постигане на ефективна регулация и създаване на устойчива и привлекателна жилищна и градска среда.
Фотограф: Gradat.bg


Именно характеристиките на средата ще бъдат засегнати в първата част на панел 1 от урб. Силвия Чакърова от Place.make, която ще презентира по темата "Tенденции и предизвикателства при планирането на съвременната жилищна среда". Веднага след това проф. д-р арх. Георгий Станишев, преподавател и завеждащ катедра "История и теория на архитектурата", УАСГ ще представи предизвикателства пред съвременната жилищна архитектура по света и у нас. Повече за жилищните сгради у нас и това как те обслужват хората и градската среда у нас ще говори арх. Пламен Мирянов от АРТЕКС Инженеринг.


Пазар на жилища 2018: Търсене, предлагане, цени

Форматът на част 2 на панел 1 ще е дискусионен като участниците ще търсят отговори на въпросите кои са демографските, икономическите, финансовите и социо-факторите, които (ще) формират пазарната среда през 2018 както и кои са ключовите характеристики на успешните жилищни зони.

Атанас Гаров, управляващ партньор на Garitage Investment Management, Румен Величков, търгосвки директор на Residential Park Lozen, Стефан Карпузов, инвестиционен мениджър на Galaxy Investment Group, инж. Веселин Канин, изпълнителен директор на Green Life City Home, Ивайло Митев, управител в Idea Home и Георги Шопов, председател на УС на Националната асоциация на строителните предприемачи ще дискутират и по това какви въпроси си задава "информираният купувач"? Като отговор на все по-многопластовите изисквания на купувачите, актуалните жилищни проекти за 2018, чиято цел е да наложат нови концепции за по-добър начин на живот, също ще бъдат представени. За баланса на гледните точки ще се грижи Георги Павлов, изпълнителен директор на Адрес Недвижими Имоти в ролята си на модератор.
Фотограф: Gradat.bg


Жилищния продукт: архитектура, дизайн и технологии

Във втората част на деня, годишна конференция "Инвестиции и строителство на жилищни сгради" ще продължи с втория си панел, който ще е в 3 части. Водещи архитекти и представители на технологичния бранш ще представят своите виждания как съвременната жилищна архитектура отговаря на пазарното търсене – от жилищни сгради към жилищна среда и начин на живот.

Архитектите ще представят още и международни и локални тенденции за 2018 година, а представителите на бизнеса ще засегнат технологичните и иновативни сградни решения за по-добра жилищна среда, които включват комфорт, безопасност, енергийна ефективност и устойчивост във времето.Предимствата и предизвикателствата в налагането на стандарти при степента на завършеност на новопостроените жилища в България, както и повишаването на стойността на жилищния продукт чрез прилагане на модерен подход при интериорния дизайн също ще са теми, засегнати в презентациите на участниците.

Трети панел ще започне с Key note на тема "налагане на стандарти при степента на завършеност на новопостроените жилища в България – предимства и предизвикателства" от Христо Караиванов, Търговски директор на Идеал Старндарт – Видима.
Aрх. Тихомир Казаков, регионален директор на Stephen George International, арх. Деница Друмева от Иво Петров Архитекти, Арх. Женя Атанасова от AиА Архитекти, Антон Иванов, управител на Силико ООД, д-р инж. Красимир Делов, главен технолог на Baumit Bulgaria, арх. Радко Тодоров, основател и водещ проектант на RT Consult, Васил Такев, главен мениджър продажби на LP&DM, ABB Bulgaria и Коста Върбанов, продуктов мениджър на Nemetschek Bulgaria ще представят своите презентации.

Следващата част на панела ще продължи с представянията на арх. Петър Николов от Starh, Александър Бенчев, мениджър продажби на DuPont Bulgaria, Мартин Стоянов, Технически мениджър, Mapei Bulgaria, арх. Павел Иванов от Архитектурно студио Art New Vision, Милен Христов, eксперт строителни решения към Оргахим, Иван Червенаков, ръководител Направление "Електрооборудване" към Tekra, арх. Атанас Танков, управител на Танков Архитекти и арх. Крум Сергеев от Studio Creative.

В третата част на панела, арх. Пламен Братков, управител на Aedes studio, арх. Ваня Серафимова, управител на Ателие Серафимов Архитекти, арх. Илиан Илиев, управител на Планинг, арх. Елица Панайотова, собственик на Архитектурно студио Скица и гл. ас. д-р арх. Евгени Рафаилов, управител на Ruhouse ще дадат и своето виждане по зададените актуални теми.

Участие в конференцията можете да заявявите от ТУК .

Предварителната програма на форума вижте ТУК.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg