Facebook YouTube
Регистрация

Водещи експерти по реализацията на успешната офис сграда ще се срещнат на годишната конференция "Инвестиции и строителство на офис сгради 2018"

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков е ключов говорител

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 13.04.2018, Автор: Градът.бг
[2062 прочитания]

Фотограф: Herzog&deMeuron

Годишна конференция "Инвестиции и строителство на офис сгради 2018", част от Building Innovation Forum Series 2018, организирана от Градът Медиа Груп, ще се проведе на 17 април в Sofia Event Center. Професионалният форум ще предостави платформа на водещи участници от индустрията с цел преглед на най-важните процеси и тенденции, свързани с реализацията на успешната офис сграда.

Събитието ще стартира с дискусионен панел, който ще обхване темите за глобалните и местните градоустройствени тенденции при развитието на бизнес зоните и характеристиките на успешната бизнес зона като платформа за модерна урбанизация. Здравко Здравков, главен архитект на Столична община и ключов говорител на събитието, ще коментира последните промени в Закона за устройството и застрояването на Столичната община (ЗУЗСО) в контекста на развитието на бизнес зоните, както и какви нови възможности се откриват пред индустрията от заложените промени за градоустройството на София. Евгени Крусев, зам.-кмет по "Транспорт и транспортни комуникации", ще разкрие плановете за развитие на столичното метро, както и бъдещите предизвикателства пред инфраструктурата, градския транспорт и трафика.

Конференцията ще даде възможност на присъстващите да научат кои са актуалните тенденции и какви са рисковете на пазара на офис площи. Част от панелистите са Давид Давидов, управляващ партньор, Garitage Park; Адина Уелш, изпълнителен директор, Expo 2000 Office Park, RPHI, и Станимира Пашова, мениджър "Офис площи", Cushman & Wakefield Forton. Те и други водещи експерти ще споделят своя професионален опит и мнение за перспективите пред компаниите, които са основен двигател и ползвател на пазара на модерни офис площи. Ще бъдат дискутирани новите хоризонти за развитие пред предприемачите, какви и къде ще се реализират новите офис проекти, както и какви са перспективите за развитие на офис пазара извън София. В допълнение, участниците ще научат как пропърти мениджмънт компаниите добавят стойност за собствениците и наемателите на офис сгради.

По време на годишната конференция "Инвестиции и строителство на офис сгради 2018" ще бъдат дискутирани и основните предизвикателства пред строители и инвеститори, свързани с фасадния инженеринг. Своята експертиза ще споделят архитекти и инженери за избор на подходяща фасадна обвивка, как да се предотвратят грешки и последващите загуби за инвеститорите и защо е важно проектът за фасаден инженеринг да бъде отделна част от архитектурния проект. Експертите ще коментират функционалността на набиращите популярност вентилируеми фасади и съвременните решения от фибробетон, както и ще разгледат разликите между българските норми за остъкляване и тези във водещите европейски държави.

Последният панел на конференцията акцентира върху тенденциите в офис архитектурата и дизайна, пречупени през призмата на технологичната революцияЩе бъдат представени реални казуси, свързани с това как динамиката и развитието на IT и BPO индустриите като основни ползватели на офис сгради се отразява върху начина, по който офис сградите изглеждат и функционират. В допълнение, участниците в панела ще представят интелигентни сградни решения и технологии за енергийно ефективни и функционални офис сгради, както и създаване на атрактивни и креативни работни пространства чрез модерен офис интериор.

Пълната програма на конференцията вижте тук.

За регистрация - 
тук.
 Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg