Facebook YouTube
Регистрация

FICO EATALY WORLD взе наградата за най-добър търговски център на MIPIM

Обиколки с колело из Дисниленд на гастрономията

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 13.04.2018, Автор: Ивета Иванова
[1181 прочитания]
 

 
Фотограф: readysetjetset.com

FICO EATALY WORLD, намиращ се в италианския град Болоня, взе наградата за най-добър търговски център по време на тазгодишното издание на изложението за недвижими имоти MIPIM, което се проведе в Кан миналия месец. Сградата се смята за Дисниленд на гастрономията. FICO EATALY WORLD беше открит през ноември миналата година. Представлява тематичен парк за италианска храна и впечатлява не само с деликатесите, предлагани вътре, но и с внушителната си големина.
 
Фотограф: www.eatalyworld.it/

Търговският център  заема площ от 100 000 квадратни метра, което е повече от Бъкингамския дворец, за сравнение. Входът е свободен, а ако желаят, посетителите могат да видят и дори процеса по насаждане на разнообразни земеделски култури, да се запознаят с тайните на градинарството и пчеларството.
 
Фотограф: www.eatalyworld.it

Освен това има и обособен обор и пасища, където има над 200 животни – крави, овце, кози, зайци, кокошки.
 
Фотограф: rotaguido.it

Често се организират се занятия, които показват как се правят различни специалитети – домашна паста, зехтин, вино, бира. Паркът е доста голям и за да се разгледа всичко подробно, хората трябва да се подготвят за дълга обиколка. Но има вариант да се разходят из него и с колело – могат да вземат под наем  специалните велосипеди FICO, намиращи се там.
 
Фотограф: www.readysetjetset.com

В центъра има над 40 механи, ресторанти и сергии за храна. Посетителите могат да опитат автентични италиански блюда – пици, тортелини, макаронени изделия и т.н. Вложенията в кулинарно-туристическия атракцион възлизат на 106 млн. долара.
 
Фотограф: www.eatalyworld.it

 
Фотограф: www.readysetjetset.com

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg