Facebook YouTube
Регистрация

Colliers: Лондон е най-влиятелният град в Европа

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 12.04.2018, Автор: Градът.бг
[268 прочитания]
Лондон е най-влиятелният град в Европа според класация на Colliers International. Градът за втори път заема първото място, като е следван съответно от Париж, Мадрид, Москва и Бирмингам. Класацията подрежда градовете според тяхната атрактивност от гледна точка на наличие на талант, локация и разходи, производителност на работната сила, капацитета и характеристиките на кадрите, стандарта на живот в града, разходите за труд на работодателите, както и сигурността на държавата, в която се намира, по отношение на пазарна икономика и трудово законодателство. Разширената версия на проучването вече включва 50 големи европейски града и предоставя по-широко географско покритие на европейските пазари, които са от глобално, регионално и национално значение, съобщават от Colliers International.

По отношение на структурата на работната сила на градовете, Цюрих, следван от Дъблин, Лондон, Единбург и Варшава, се характеризират с правилен баланс на работна сила в сферата на модерни професии като IT, финансови и бизнес услуги, както и такива, свързани с технически и научни познания. Париж изостава в това отношение, заради големия брой позиции в публичния сектор и администрацията. Впечатление прави Варшава, която се изкачва до топ 5 за пръв път. Посочва се, че тя се отличава със здравословен микс от роли в сферата на IT и технически работни позиции.

Лидер в ангажирането на завършващи студенти в местната икономика отново е Лондон, следван от Париж, Мадрид и Москва. Налице е силна връзка между класирането на градовете и наличието на университет в близост. Виена, Дъблин и Копенхаген пък изостават по този показател.

Според проучването качеството на живот, свързано с фактори като ниво на престъпност, достъп до здравеопазване, климат, трафик, замърсяване, е с нарастващо значение, особено за по-новите поколения. Първенци по този показател са  Мюнхен, Цюрих и Щутгарт. 

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg