Facebook YouTube
Регистрация

BLD и Студио Прожектиране към УАСГ стартират образователна платформа с грижа към градската среда

Пилотното издание ще бъде посветено на облагородяване на публично пространство в близост до най-новия жилищен проект на компанията на ул. "Галичица" в "Лозенец"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 11.04.2018, Автор: Градът.бг
[688 прочитания]
Някои от участнициет в дискусията - арх. Христо Станкушев, архитектурно студио DontDIY, куратор на One Architecture Week, 2014; Силвия Чакърова, съосновател на студио place.make, основен партньор в проекта &ldquo;София - град за хората&rdquo; за изследване и анализ на публичните пространства от датския архитект и урбанист проф. Ян Геел; Ангел Бондов - съорганизатор с Тодор&nbsp;Кесаровски на най-мащабния досега placemaking проект в България &ldquo;The Spot_Място&ldquo;. Най-отляво е арх. Николай Давидков, ръководител на Студио &quot;Прожектиране&quot;, най-отдясно е Димитър Савов, изп. директор на BLD<br />
<br />

Някои от участнициет в дискусията - арх. Христо Станкушев, архитектурно студио DontDIY, куратор на One Architecture Week, 2014; Силвия Чакърова, съосновател на студио place.make, основен партньор в проекта “София - град за хората” за изследване и анализ на публичните пространства от датския архитект и урбанист проф. Ян Геел; Ангел Бондов - съорганизатор с Тодор Кесаровски на най-мащабния досега placemaking проект в България “The Spot_Място“. Най-отляво е арх. Николай Давидков, ръководител на Студио "Прожектиране", най-отдясно е Димитър Савов, изп. директор на BLD


Фотограф: BLD

Дискусия за съвременните градски намеси се проведе вчера в Студио "Прожектиране" в УАСГ. С нея беше поставен старт на образователната платформа с грижа към средата "Building Difference". Проектът е инициатива на инвестиционната компания BLD в партньорство с УАСГ и ще включва образователна лятна практика за студенти, свързана с ревитализация на публични пространства в близост до проекти на BLD. Пилотното издание ще бъде посветено на облагородяване на публично пространство в близост до най-новия жилищен проект на компанията на ул. "Галичица" в "Лозенец".
Фотограф: BLD

В идентифицирането на мястото и избора и реализацията на идеен проект ще бъдат включени студенти, преподаватели, местната общност, районната администрация и инвеститора BLD. Проектът Building Difference влиза в образователния курс на студентите от университета и ще бъде реализиран в рамките на задължителната лятна практика през юли. Това е първото издание на социалната платформа, която ще се развива като дългосрочна инициатива в рамките на инвестиционните проекти на BLD.
Фотограф: BLD

Изпълнителният директор на BLD Димитър Савов обяви програмата пред студентите и заяви готовността на компанията да участва в положителните намеси в градската среда. Винаги сме полагали усилия в тази посока, от модерния, но вписан в средата съвременен изглед на сградите ни, до подобряване на околните пространства, каза Димитър Савов. Първото издание на Building Difference се концентрира върху района на най-новия инвестиционен проект на компанията в близост до Водната кула в Лозенец – Secret Gardens. Благодарение на участието на студио Прожектиране и катедра "История и теория на архитектурата" проектът ще бъде осъществен в рамките на академичната година и ще приближи студентите до реални казуси от бизнеса. В следващите няколко месеца предстои дискусия с местната общност в района на ул. "Галичица".

В края на миналия месец BLD стартира новата си видео поредица "За хората, идеите и тенденциите, които променят града към добро" в допълнение към рубриката "Градски тенденции", която представя хора и идеи, носещи позитивна промяна в града. Арх. Антонина Илиева от DontDIY разказа за основните принципи на placemaking и как се измерва дългосрочния му ефект върху средата.

За развитието на проекта - в рубриката "Градски тенденции" и на Facebook страницата на BLD
www.bld.bg
www.facebook.com/bld.bg

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg