Facebook YouTube
Регистрация

Castanea Residence – стилна архитектура, комуникативна локация, модел за публично-частно партньорство

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 14.03.2018, Автор: Градът.бг
[864 прочитания]
Визуализации IDEA HOME<br />

Визуализации IDEA HOME

Снимка: -

Прочетете в брой 1/2018 на списание ГРАДЪТ

IDEA HOME
 е българска строително–инвестиционна компания. Вече над 10 години екипът на дружеството инвестира, проектира и изгражда първокласни жилищни сгради в София, чиято стойност устойчиво нараства във времето.
Всеки проект на IDEA HOME е създаден с мисълта клиентът да получи дома на мечтите си!
Компанията изгражда безупречни сгради на максимално удобни локации с високо ниво на достъпност и комуникации, реализирани чрез най-добрите материали и инженерни практики и съобразени с най-новите европейски стандарти за строителство и енергийна ефективност.
Всяка сграда е изградена с безкомпромисно внимание към детайла, прецизно изпълнение и перфектна пропорция между естетика и функционалност.
Успехът на IDEA HOME e резултат от удовлетворението на клиентите и мотивирания екип, който влага мисъл, сърце и душа във всеки проект.
Сградите на компанията не са просто бизнес, а дългосрочна връзка с клиента, мост, по който IDEA HOME продължава напред с надежда за един по-добър град за всички столичани и гости на София!
 
Най-новият проект на строително-инвестиционната компания IDEA HOME ще се реализира на ул. "Любляна" в столичния район "Овча купел".

Castanea Residence се състои от две основни тела. Едното е на три, а другото на шест етажа, ясно определящи характерната функционалност. Въпреки различното предназначение е постигнато усещане за цялост посредством специфичността на основните архитектурни елементи и обща линия на партерното ниво. По-голямото тяло е жилищно, с магазини и подземна паркинг зона, а по-малкото е предвидено изцяло за административните нужди на Столична общината, район "Овча купел".

Архитектурата на Castanea Residence е многокомпонентна, стилна и елегантна, съобразена с всички съвременни тенденции. Зад добрия и функционален дизайн стои дългогодишният опит на отлично сработен екип, чийто почерк може да се види и в останалите проекти на IDEA HOME.

[-]

Модерният облик на Castanea Residence e постигнат посредством едри обеми, елегантни форми и добре преценени архитектурни детайли, които оформят стегната и уютна композиция. Основния цвят на сградата е бял, за да придава усещане за чистота и изтънченост, а и да служи като платно за постигане на контраст между останалия ансамбъл от различни материали като бял варовик, светъл травертин, гранит, метал и стъкло.

Безупречната архитектура, добрата и комуникативна локация и висококачественото изпълнение правят Castanea Residence неповторим проект на територията на "Овча купел", с което компанията вярва, че ще остави запомнящ се отпечатък в цялостния облик на района. "Овча купел" е сред най-търсените квартали от купувачите напоследък, като силен фактор за това е строителството на третия метродиаметър, който ще бъде пуснат през 2019-2020 г.

[-]

В IDEA HOME са почерпили вдъхновение за името на новата сграда от кестена (Castanea). За много жители на столицата дървото продължава да бъде символ на града, растението е натоварено с голяма символика и по света. Древните китайци вярвали, че кестенът е дом на западните богове. В целия християнски свят има вярване, че това дърво представя божествеността, целомъдрието и победата над изкушението. Във Франция съществува обичай изображенията на светците да се поставят върху подложки, изработени от кестеново дърво, а още древните гърци почитали кестена като свещено дърво, посветено на Зевс.
 
Проект – Жилищна сграда Castanea Residence + административно тяло
Инвеститор – IDEA HOME
Архитект – Studio Creative Architects, арх. Крум Сергеев
РЗП - 6238 кв.м
Брой жилища – 40
Брой магазини – 7
Места за паркиране – 60
Инвестиция - Над 4 млн. лв.
 
 Повече за проекта научете тук - http://castanea.ideahome.bg/
[-]

Добави коментар Коментари (1)

  • Преглед на профил #1 jvh28393387 гневно, 14.03.2018 13:34
    Красива, изчистен архитектурна сграда. Но само до тук ! Как архитектите не наложиха вътрешното разпределение да е функционално. Малки спални, тесни кухненски боксове - завряни в тъмната част. Пералнята до входната врата. Никакви килери. В съвременния живот са необходими два килера - единия за дрешник, другия за склад.Балкона непременно трябва да се дели със съседите - да няма уединение. Овчедушие ! Важното е да си купим жилище в София
    Неуместен коментар?

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg