Facebook YouTube
Регистрация

Нови инвеститори с интерес към Индустриалния парк в Шумен

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 13.03.2018, Автор: Градът.бг
[604 прочитания]

Фотограф: Община Шумен

Увеличава се интересът към Индустриалния парк в Шумен, съобщи на брифинг кметът Любомир Христов. Пет нови инвеститори ще изграждат свои предприятия. С някои от фирмите вече има подписани предварителни договори, с други – все още текат преговори.
Новината дойде след среща на кмета, изпълнителният директор на Индустриалния парк Николай Тончев и Стойчо Стойчев от БАИ с поредния инвеститор и седмица, след като Шумен получи наградата за община с най-много инвестиции през миналата година.

Две от бъдещите нови предприятия ще преработват етерични култури, предстои изграждане на база за логистична компания, в момента се водят преговори за строителството на завод за части на автомобили, уточни Николай Тончев.

"През следващата седмица ни предстои среща с министъра на икономиката. Общината ще търси средства от държавата, тъй като започваме да развиваме и зона С," каза Христов. Николай Тончев припомни, че досега не са получавани външни средства за разработване на Индустриалния парк.  Очаква се до края на годината да бъде изградена инфраструктурата в новата зона, която ще се простира на площ от 680 дка.

В момента в Индустриалния парк работят три предприятия, които дават прехрана на над 1000 души. Общо 11 парцела са продадени през миналата година.

По думите на Тончев голямо неудобство за инвеститорите в Шумен е, че не се работи по магистрала "Хемус"  или се работи с много бавни темпове, което пречи на по-доброто развитие на Индустриалния парк. Според него автомагистралата е жизненоважна за Североизточна България.
Фотограф: Индустриален парк Шумен

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg