Facebook YouTube
Регистрация

Андон Тушев е новият председател на Сдружението "Български врати, прозорци и фасади"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 13.03.2018, Автор: Градът.бг
[824 прочитания]

Фотограф: Сдружение "Български врати, прозорци, фасади"

Андон Тушев бе избран за нов председател на Сдружение "Български врати, прозорци и фасади" (СБВПФ). Събранието се проведе на 10 март 2018 г. Той ще ръководи професионалната секция "Фасади" в Управителния съвет. Досегашният ръководител на сдружението Христо Щерев влиза в състава на Управителния съвет като председател на ПС "Доставчици".

Останалите членове на УС на СБВПФ са Марияна Господинова – председател на ПС "Стъклообработка", Марио Петров – председател на ПС "Врати", Тихомир Зарков – председател на ПС "Прахови покрития", Анатоли Павлов, Радослав Русков, Георги Мухарски, Антон Дончев, Тодор Александров и Димитър Иванов.
Съставът на Контролния съвет на СБВПФ е изцяло с нови лица - Веселин Йорданов, Климентин Чернев и Красимир Танчев.

След като предаде ръководния пост на УС на СБВПФ на Андон Тушев, Христо Щерев пожела на новия председател да продължава да надгражда и да развива организацията в съответствие с най-високите съвременни изисквания. Според него е важно да се запази добрият имидж на сдружението, като се наблегне на сътрудничеството с институциите. Диалогът във времето назад не е бил лесен, но подобряването на комуницията е от значение, когато на става въпрос за иновации и въвеждане на нови технологии.

Андон Тушев е директор на компанията "Тал инженеринг", основана през 1998 г. Предприятието е едно от първите, които предлагат PVC и алуминиеви профилни системи на българския пазар. Фирмата бързо се развива в условията "строителен бум" в страната и се утвърждава като лидер сред конкурентите. Ключов фактор за успеха е визията на Андон Тушев, който комбинира упорита работа, внимание към детайла и нестандартен подход за осигуряването на съвременен дизайн и навременно изпълнение на проектите.

През 2003 г. "Тал инженеринг" открива и собствена модерна производствена база, като същевременно продължава да развива мрежата си от стратегически партньори на световно ниво, сред които са Agrob Buchtal and Schueco. Капацитетът и експертизата на компанията се разширяват постоянно, за да може клиентите й да получават цялостни решения при изграждането на иновативни PVC, алуминиеви и стоманени конструкции и фасади на конкурентни цени. Така през 2012 г. "Тал Инженеринг" вече има 35% пазарен дял в България и се позиционира като безспорен лидер във високия сегмент.

От 2006 г. компанията постепенно засилва и експортната си дейност за пазари в Европа, Азия и Северна Америка. Към момента 35% от приходите се генерират именно от участието в международни строителни проекти с разнообразен профил, а перспективата е техният брой да се увеличава и в бъдеще.

Сдружение "Български врати, прозорци и фасади" (СБВПФ) е създадено през 2004 г. Организацията е сдружение с идеална цел и обединява български и чуждестранни фирми - производители, търговци и вносители на врати, прозорци, заключващи системи, обков, профили, стъклопакети, уплътнители и машини за производство. Сдружението организира семинари и конференции, които, освен че подпомагат професионалното развитие на специалистите от гилдията, са отлична възможност за установяване на делови отношения със сродни международни организации и търговски партньори. Сдружението има за цел да предоставя на фирмите от бранша информация за последните тенденции в дизайна на продуктите, новите материали, технологии и оборудване, за новите тенденции на пазара, за проектни решения.


Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg