Facebook YouTube
Регистрация

Масимилиано Фуксас чете лекция във "Вертиго тауър" на 1 март - Ден на италианския дизайн по света

Известният архитект идва по покана на "Конфиндустрия България" в партньорство с главния архитект Здравко Здравков, Посолството на Италия и Италианския културен институт

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 28.02.2018, Автор: Градът.бг
[4660 прочитания]
Rhiker Park Theater and Exposition Center - Тбилиси, Грузия - проект на Масимилиано Фуксас<br />
<br />

Rhiker Park Theater and Exposition Center - Тбилиси, Грузия - проект на Масимилиано Фуксас


Фотограф: Studio Fuksas

"Урбанистика и устойчиво развитие - бъдещето, което започва днес" е темата на лекцията на Максимилиано Фуксас на 1 март във "Вертиго тауър". Най-известният италиански архитект идва в България за участие в конференция ДИЗАЙН И УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ. Форумът за първи път в България отбелязва Деня на италианския дизайн и се организира от сдружението на италианския бизнес "Конфиндустрия България" в партньорство с главния архитект на София Здравко Здравков, Посолството на Италия и Италианския културен институт. Покани са отправени към министъра на регионалното развитие Николай Нанков и столичния кмет Йорданка Фандъкова с участието на посланика на Италия Стефано Балди, председателя на "Конфиндустрия България" Мария Луиза Мерони, директора на Италианския културен институт в София Луиджина Педи. Модератор на конференцията е Раймондо Флакомио - италианският архитект, който от години работи в България, автор на проекта на сградата домакин на събитието - "Вертиго тауър".

За архитектура и устойчивост и стратегии за развитието на София ще говори арх. Здравко Здравков. Дизайн и устойчивост – приложението им в Международен бизнес център на "Уникредит Булбанк" в София, ще бъдат представени от представител на "УниКредит Булбанк".

След поканата към екипа на Ян Геел за работа в София това събитие е част от подкрепата на столичното направление "Архитектура и градоустройство" и от главния архитект Здравко Здравков на събития за развитие и подобряване на градската среда в столичния град.

Сдружението "Конфиндустрия България" е създадено през 2000 г. като консултативен комитет на италианското предприемачество в страната с цел да насърчаване на италианските фирми и инвеститори и инвестициите в различни икономически сектори в България. Италия е вторият търговски партньор на България с 4 млрд. евро стокообмен, италианските дружества са на трето място по създадени работни места - над 70 хил., при повече от 9000 фирми с италианско участие. Организацията подпомага диалога с българските институции и чрез своята мрежа осигурява достъп до пазарите на Централна и Източна Европа.

Кой е Масимилиано Фуксас
Фотограф: Studio Fuksas

Масимилиано Фуксас е един от най-влиятелните архитекти в Италия. Роден в Рим през 1944 г., завършва Университета "Сапиенца", работил е с архитекти като Джорджо Де Кирико, Хенинг Ларсен и Йорн Утзон. Проектите на Фуксас са характерни със своята дързост и артистичност, с децентрализирани или наклонени фоайета, свързани помеждуси с геометрични обеми или окачени тавани. Studio Fuksas има офиси в Рум, Париж и Шенжен. Носител на редица международни отличия и гост лектор в редица университети. От 1994 до 1997 г. е член на градските комисии на Берлин и Залцбург. Дълги години Фуксас е посветен на изучаване на градските проблеми и отделя специално внимание на развитието на градските покрайнините.
Ето някои от неговите проекти:
La Nuvola Congress Center - Рим, Италия


Фотограф: Studio Fuksas

Church of San Paolo Apostolo - Фолино, Италия


Фотограф: Studio Fuksas

Nadir Research Center and Auditorium - Басано дел Грапа, Италия


Фотограф: Studio Fuksas

Bao’an International airportT3 - Шенжен, Китай


Фотограф: Studio Fuksas

MyZeil Shopping Mall - Франкфурт, Германия


Фотограф: MyZeil Shopping Mall

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg