Facebook YouTube
Регистрация

Archdaily с публикация за "Биовет Пещера" на Atelier Serafimov Architects

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 12.02.2018, Автор: Градът.бг
[824 прочитания]

Фотограф: ASA

Статия за офис сградата на "Биовет Пещера", дело на Atelier Serafimov Architects, беше публикувана в международния архитектурен портал Archdaily. Концепцията цели да осигури адекватен символ на идентичността на фармацевтичната компания чрез една функционална и много изчистена архитектура. Формата, подчинена на семплата правоъгълна структура, осигурява отлично функционално разпределение на етажите, облицовани в прозрачна мрежа със силует, емблематичен не само за компанията, но и за малкия град. Геометричната концепция на фасадата е вдъхновена от шестоъгълната структура на молекулата на ядрото на въглеводоровната молекула - базова за фармацевтичната индустрия, цитира статията главния проектант арх. Радомир Серафимов.
Фотограф: ASA

[[img:3128360]]
Архитектурният дизайн загатва модерните и иновативни технологии във фармацевтичната индустрия, а модулните елементи на фасадата интегрират и фирменото лого. Сградата се издига на шест етажа, първите два доминирани от въздействащо входно лоби, което изпълнява функцията на малък вътрешен площад като интериорно продължение на пространството отпред. Срещу входа е разположена рецепцията за посетители с обилна зеленина - още един символ на корпоративната устойчива екологична политика.
Фотограф: ASA

Близо до централното лоби се намира основното вертикално комуникационно ядро с остъклена стълбищна клетка - част от фасадното решение. На първия етаж е разположена конферентната зала, районът за рекреация и административна зона за непосредствена връзка с посетителите. На следващите четири етажа са офис площите за администрацията. Последният шести етаж е решен като конферентен блок с мобилни стени и възможност за пространствена реорганизация.
Фотограф: Градът.бг

Панорамните офиси са разделени от стъклени модулни преградни стени с възможност за бърза реорганизация при необходимост. Подовете и таваните са двойни с 3 м светла височина с акустични материали и особено внимание върху конферентната зала на шестия етаж за най-важните заседания и срещи, завършва описанието на проекта в архитектурния портал.

Проектът с РЗП 3 298 кв. м е завършен през 2016 г. и взе наградата в категория ОБЩЕСТВЕНИ СГРАДИ С БИЗНЕС ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ на националния конкурс "Сграда на годината" за 2016 г.

Пълен текст на статията в Archdaily

Представяне на проекта в СГРАДА НА ГОДИНАТА 2016

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 2 | март - април 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg