Facebook YouTube
Регистрация

Франкфурт, 18 - 23 март: Най-голямото световно изложение за осветление и строителни услуги Light + Building 2018

В брой 6 на сп. ГРАДЪТ СГРАДИ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 12.02.2018, Автор: Градът.бг
[883 прочитания]

Фотограф: Градът.бг

В брой 6 на сп. ГРАДЪТ СГРАДИ

Connected – Secure – Convenient е мотото на предстоящото международно двугодишно изложение Light + Building, основните теми са иновации в осветлението, електротехниката, автоматизацията за дома и сградата. Най-големият световен специализиран панаир в сектора ще се проведе от 18 до 23 март в панаирния град във Франкфурт. Посетителите могат да се запознаят директно с последните тенденции на пазара на осветителни тела, влиянието на светлината върху човешкото тяло, свързаните технологии за сигурност, интелигентни сградни технологии и ефективния енергиен мениджмънт.
Нови теми, нови специализирани изложения и допълнителна изложбена палата обещават организаторите. Ключовите теми са по-голяма дигитализация и интелигентен подход в ежедневния живот, хармония на естетика и лично удовлетворение чрез интелигентни мрежови решения, иновативни технологии и дизайнерски решения, нарастване на икономическата ефективност на сградите наред с комфорта и сигурността на потребителите, широк спектър от системи за сградно управление и планиране. Участие са заявили всички пазарни лидери, които планират да лансират последните си продукти и иновации на световния пазар на осветление, електроинсталации и сградна автоматизация.
Автор: Градът.бг

Осветление: естетика и лично удовлетворение
Основно място е отделено на последните дизайнерски тенденции на пазара на продукти за осветление и на последните разработки на изложителите. Дигитализацията отваря хоризонти с фокус към хората и персонализацията и нарастващото значение на направлението Human Centric Lighting (HCL) - ефектите на осветлението върху хората и тяхното здраве, работоспособност и самочувствие. Дигитализацията е ключов фактор и за уличното осветление, за зарядните точки за електромобили, инфраструктура за безжичен интернет, видеонаблюдение, оповестяване за специални случаи и др. Изложителите са компании за осветителни тела и дизайн, техническо осветление и лампи, компоненти и аксесоари, външно и улично осветление, изложбените площи са в палати 1 до 6, 10 и Форума.
 
Електротехника и сградна автоматизация: за все "по-интелигентно" ежедневие
Основна роля в строителството и експлоатацията на интелигентни и свързани сгради имат електрическите технологии и сградната автоматизация. Актуалната посока е холистични решения в общия контекст на други дисциплини. Интегрираните серии продукти дават възможност за максимално ефективни решения за експлоатация на сградите, като в същото време приоритет остават креативността и високият комфорт. Фокусът върху тези сегменти е в палати 11.0 и 11.1 с богата паралелна програма за архитекти, инженери, градостроители, интериорни архитекти, дизайнери, търговци и индустриалци, и др.
 
Сигурност и безопасност
Технологии за сигурност и безопасност са основният фокус на изложението. Различните системи и тяхната комбинация - за видеонаблюдение, за контрол на достъпа, тяхната интеграция в системи за сградна автоматизация - все по-важни за индустрията и потребителите, са представени в Палата 9.1, която ще предлага пълен поглед към сектора плюс специално изложение SECURE! Connected Security in Buildings и форум Intersec от 19 до 23 март със специален фокус върху хотели, офиси и индустрията.
С 2600 изложители през 2018 г. Light+Building бележи 5% ръст в сравнение с последното издание през 2016 г., по държави най-много са компаниите от Италия, Китай, Испания, Австрия, Белгия, Великобритания, Холандия, Турция, Полша. 12 са изложенията от серията Light + Building, които се провеждат в Аржентина, Китай, Индия, Русия, ОАЕ.
С оборот от 647 млн. евро за 2016 г. Франкфуртският панаир е един от най-големите в света със собствен панаирен комплекс, 28 представителства в 178 държави, 2307 служители. Панаирният комплекс в центъра на града предлага 366 637 кв.м закрита изложбена площ в десет палати и 96 078 кв.м открита изложбена площ. През 2016 г. компанията провежда 134 търговски изложения, сред брандовете на панаирната организация са водещи в своя сектор събития като Automechanika, Light + Building, IFFA, ISH, Musikmesse, Prolight + Sound и др.
 
Паралелна програма в четири направления
- Emotion @ Light + Building - интерактивни експозиции и обратна връзка за специалистите
- Skills @ Light + Building - образование, професионално развитие, семинари и обучение
- Career @ Light + Building - млади професионалисти и кариера
- Selection @ Light + Building - тематична форма на преглед на продуктовата гама на изложението
 
За изложението Light+Building
Продуктови сегменти: осветление, електротехника, сградна автоматизация
Дати на провеждане: 18 - 23 март 2018 г.
Място: Франкфуртски панаир
Изложбени площи: 249 хил. кв.м (2016)
Изложители: 2626
- от Германия: 851
- от чужбина: 1775
Посетители: 216 610
- от Германия: 110 561
- от чужбина: 106 049
Таргет групи: архитекти, интериорни архитекти, дизайнери, градостроители, представители на бизнеси в областта на електротехника, строителство, осветление, мебели, "Направи си сам", недвижими имоти, фасилити мениджмънт, комунални дружества.
Информация: www.light-building.com

Представител за България на изложенията на Франкфуртския панаир е "Интер Експо Център", www.iec.bg


Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg