Facebook YouTube
Регистрация

Максим Секов, управител на "Терма Еко Вилидж": Предизвикателство бе да създадем екологично съоръжение

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 09.02.2018, Автор: Радостина Попова
[903 прочитания]
Фотограф: Терма Еко Вилидж

Четете в новия брой 6 на списание ГРАДЪТ

Г-н Секов, бихте ли представили идеята и бизнес концепцията за инвестиция в Black
SeaIce Arena в Кранево? Каква е потребността от подобни съоръжения?
- Ледената пързалка BlackSea IceArena е част от петзвездния балнеокомплекс "Терма Еко Вилидж", разположен на брега на Черно Море в Кранево. Идеята на инвестиционния проект е да създаде уникален по рода си комплекс, който да съчетава в себе си невероятния въздух на лонгозната гора в резeрват "Балтата", намиращ се в непосредствена близост до комплекса, йодните пари от Черно море, изключителните качества на минералната вода и спортуването върху лед, които са благоприятни за лечение и профилактика срещу редица заболявания.
В едно изречение бих обобщил, че мотото на Black SeaIce Arena е: "Чист въздух, море, плаж, минерална вода, спорт и лед".
 
Фотограф: Терма Еко Вилидж

Какви бяха предизвикателствата в процеса на реализацията на такъв тип проект?

- Едно от най–големите предизвикателства бе желанието на инвеститорите ледена пързалка Black SeaIce Arena да е изключително екологично съоръжение, за да може да се вмести в концепцията на целия комплекс. Въпреки че стойността на съоръжението се повиши с около 40%, ние сме изключително горди, че успяхме да постигнем този ефект. Ще бъда кратък, като посоча само някои от елементите, а именно: при производството на леденото поле се акумулира изключително много топлина, която насочихме към затопляне на нашите басейни и балнеосъоръжения. По този начин усвояваме една и съща енергия за производството на лед и за затопляне на балнеоцентъра. При изграждането на съоръжението използвахме екологични материали и съоръжения. Такава например е ролбата, коятополира леденото поле. Тя е електрическа и екологична в сравнение с бензиновата или дизеловата.
 
Фотограф: Терма Еко Вилидж

Каква е функционалността на съоръжението и какви задачи ще решава то?

- Освен че Black SeaIce Arena е изключителна атракция за нашите гости,  тясе оказа и изключително интересна за професионални и аматьорски отбори по хокей на лед и фигурно пързаляне от типа на "Динамо – Москва" и много други, които планират спортно-възстановителни лагери на територията на нашия комплекс. Тук е моментът да споменем, че комплексът разполага освен с традиционните съоръжения за релаксация и възстановяване и с криосауна. Тя е изключителен метод за възстановяване при тежки физически натоварвания и рядко срещана процедура в СПА центровете.
 
Какви са вашите очаквания за функциониране, развитие на проекта и неговата възвръщаемост?
- Още преди изграждането на ледената пързалка планирахме тя да работи целогодишно. След като BlackSea IceArena стана факт, интересът към нея се увеличава с всеки изминал ден от големи спортни клубове от страни като Русия, Германия, Чехия. Разположението на арената в съчетание с природата, морето и леда ни дава големи надежди да гледаме оптимистично в бъдещето за развитието на проекта и неговата възвръщаемост.
 

 

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg