Facebook YouTube
Регистрация

До 2019 г. на Перперикон ще бъде изграден туристически информационен център

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 11.01.2018, Автор: Градът.бг
[441 прочитания]

Фотограф: Община Кърджали

Туристически информационен център ще бъде изграден в подножието на археологическия комплекс Перперикон, съобщи кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. Това ще стане по проект "Древните Родопи и Егея – Културен коридор в подкрепа на развитието на региона", финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег V А Гърция България 2014 2020.

Партньори на Община Кърджали по проекта са Регионалният исторически музей и гръцката община Мароня Сапес. Общата стойност на проекта е
1 411 665 евро, от които за община Кърджали – 1 200 090 евро и за РИМ Кърджали 59 858 евро. Срокът за изпълнение е до ноември 2019 г.

Освен изграждането на Туристически информационен център, по проекта ще бъде извършено 3D заснемане на комплекса и създаден 3D модел на Перперикон. А в община Мароня ще бъде организиран фестивал по темата. 

С реализирането на проекта Археологическият комплекс Перперикон ще се превърне в още по-привлекателна туристическа атракция, което спомага за развитието на устойчив туристически продукт и разнообразяване на туристическата дестинация в транс-граничния регион, каза кметът на Кърджали.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg