Facebook YouTube
Регистрация

Инвестираха 4,5 млн. лв. в реконструкцията на културен дом "Красно село"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 02.01.2018, Автор: Радостина Попова
[618 прочитания]
Фотограф: bnr.bg

Приключи реконструкцията на Общинския културен институт "Красно село" в София. Обновяването на сградата на културната институция продължи две години и струва на Столичната община 4,5 милиона лева. Изпълнението на проекта е възложено на фирма "Инос – 1".

Извършено е цялостно конструктивно укрепване на сградата и обновяване на фасадата й. Подменени са ВиК и електро инсталациите, ремонтирани са настилките и дограмите, изградена е достъпна среда за хора с увреждания.

Реконструирани са камерните зали, ритуалната зала за бракосъчетания и театрталната сцена. Красивата старинна дърворезба, която покрива стените в някои от залите, също е реставрирана в оригиналния си вид.


Фотограф: bnr.bg

Срокът за изпълнение на ремонтните дейности бе 14 месеца, като проектът бе реализиран на три етапа. Първата фаза включваше цялостно конструктивно укрепване на югоизточната част на сградата, както и съпътстващи строителни и ремонтно-възстановителни дейности за изграждане и възстановяване на инсталации.

По време на втория етап бе извършено конструктивно укрепване на северозападната част на културния дом, а третата фаза приключи с изпълнението на енергийно-ефективни мерки по фасадите и покрива на сградата.

"Още когато е строена през 70-те години на XX век, не е извършено сеизмично укрепрване на сградата. Тя имаше пропадания на много места. И затова бе много важно да направим цялостна реконструкция на културния дом", обясни кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонта.

В обновената сграда ще продължат да репетират ансамбълът "Софийски солисти", Струнният квартет "Димов" и Детско-юношеската театрална школата на Театър "Сириус".

Повече подробности за проекта, както и за други обекти на културната инфраструкура, можете да откриете в дигиталната база данни pds.bg.

Фотограф: pak-1.com

Сградата на Общинския културен институт "Красно село" е разположена в южната част на София край един от централните столични булеварди сред живописно парково пространство и удобна комуникационна инфраструктура. Тя е на два етажа, с обща застроена площ от 1000 кв.м. Въведена е в експлоатация през 1989 година. Институтът е домакин на най-разнообразни сценични и организационни прояви, фестивали, срещи, семинари и др.
Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg