Facebook YouTube
Регистрация

"Фонд за недвижими имоти България" продаде 13,5 дка терени в "Младост" за 3,37 млн. евро

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 28.12.2017, Автор: Христо Николов
[2506 прочитания]
На преден план е северозападният ъгъл на бул. &quot;Александър Малинов&quot; и Околовръстното шосе - единствената останала неразвита територия в района.<br />

На преден план е северозападният ъгъл на бул. "Александър Малинов" и Околовръстното шосе - единствената останала неразвита територия в района.

Снимка: gradat.bg

"Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ подписа окончателни договори за продажба на два регулирани имота в столичния жк "Младост 4" с обща площ 13,471 дка. Това се казва в официално съобщение на публичното дружество до Българската фондова борса.

Купувач на терените е строително-инвестиционно дружество "Ваклин Груп", специализирано в реализацията на жилищни сгради.

Общо платената сума по двете сделки е 3 367 750 евро или 250 евро/кв. м.

Парцелите се намират близо до "Бизнес Парк София" - в района, където бул. "Александър Малинов" се влива в Околовръстното шосе /северозападният ъгъл на детелината/. Зоната е "Смф" с плътност на застрояване до 60%, кинт 3,5 и минимална озеленена площ 40%. През 90-те години в тази местност Соломон Анжел разработи проект за "Град на мечтите", който не беше реализиран и много хора изгоряха с вложените пари.

След продажбите "Фонд за недвижими имоти България" остава собственик на 16 дка земя в района, от които 8,045 дка в регулация, а останалите - определени за зелени площи.

Това не е първата сделка между двете страни. През 2016 г. "Ваклин Груп" придоби от публичното дружество 3,6 дка в същата местност и по-късно обяви, че разработва луксозен проект с две жилищни сгради.

Северозападната част на бул. "Ал. Малинов" и Околовръстното шосе е единствената неразвита територия от зоната, в която бяха изградени /или са в етап на строителство/ мащабни проекти като "Бизнес Парк София", "Резиденшъл Парк София", Garitage Park, дузина офис сгради.

Южната дъга на Софийския околовръстен път - най-горещата инвестиционна зона на столицата

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg