Facebook YouTube
Регистрация

"Кордеел" стартира изграждането на нов логистичен център в Шумен

Сградата е част от производствено-складовия комплекс на фирма "Итал Фууд Индъстри"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 28.11.2017, Автор: Радостина Попова
[1311 прочитания]
Фотограф: Коордел

"Кордеел-България" започна изграждането на нова логистична сграда в Шумен. Тя е разположена в производствено-складовия комплекс на фирма "Итал Фууд Индъстри", намиращ се в промишлената зона на града.

Новото здание е с 5080 кв. м. РЗП и представлява високостелажна складова и логистична сграда, предназначена за складиране на различни продукти и суровини.

Сградата е предвидена за временно складиране на опаковани хранителни и индустриални продукти преди последващата им експедиция.

Съществуваща производствена сграда в базата на компанията

Фотограф: Кордеел

"Итал Фууд Индъстри" е дъщерна фирма на "Фикосота Синтез" – българска компания за производство на бързооборотни стоки, основана през 1994 година. Концернът притежава завод за хранителни продукти в Шумен, който бе изграден през 2007 година, а в реализацията на проекта бяха вложени 8 млн. лева.

През 2014 година в производствения комплекс на компанията бе построен и логистичен център на стойност над 11 млн. лева. Той е разположен върху 8500 кв. м застроена площ и е значително по-висок от стандартно изпълняваните складове – последното му ниво се издига на 15,30 метра. Проектант на логистичния център е "Зуум студио", а главният изпълнител отново е "Кордеел България".

Повече за индустриалните проекти в страната можете да намерите в дигиталната база данни - pds.bg.

Фотограф: Кордеел
"Фикосота синтез" произвежда и търгува с почистващи, миещи продукти и продукти за лична хигиена (Teo, Fiona, tete a tete, Exo Hidrobalsam, Feya Рowergel и др.), хигиенни продукти (Pufies, Milde, Emeka и др) и снаксове (чрез "Итал фууд индъстри" - Bruschetti Maretti, Fettuccine Maretti, Kubeti, Tornado, "My Motto", Franka).

Около 30 на сто от производството на "Итал фуудс" е предназначено за българския пазар. Останалата продукция се реализира в страните от региона - Румъния (около 50%), Сърбия (10%), Македония (15%), Албания, Босна и Херцеговина (20%). Около 5% от продукцията се изнася за Средна Европа (Чехия, Словакия, Унгария). В компанията работят над 900 служители.


 

 

 

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg