Facebook YouTube
Регистрация

Aquahouse Thermal & Beach, КК "Св. св. Константин и Елена"

В брой 5 на сп. ГРАДЪТ СГРАДИ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 20.11.2017, Автор: Градът.бг
[812 прочитания]

Фотограф: STARH

Четете в брой 5 на сп. ГРАДЪТ СГРАДИ

Елена Косева и Ивелина Кънчева-Шабан, изп. директори на "Св. св. Константин и Елена Холдинг" АД:
СПА туризмът и съпровождащите го услуги е един от най-динамично развиващите се отрасли в световен мащаб
Автор: Св. св. Константин и Елена


Проект: Aquahouse Therma & Beach, КК "Св. св. Константин и Елена" с 14 басейна и водни съоръжения, термална зона, уелнес зона, фризьорски и козметични кабинети, терапевтични кабинети, заведения за хранене
Реализация: есен 2016 - лято 2017
Инвеститор: "Карачи" АД
Проект: СТАРХ
Изпълнител: "Комфорт" ООД

Г-жо Косева, съвсем наскоро открихте комплекса Aquahouse Thermal & Beach в курорта Св. св. Константин и Елена?

- Още от 2010 г. обмисляме идеята за изграждането на водно съоръжение, което да обединява всички природни ресурси в Св. св. Константин и Елена - море, паркова среда и лечебна минерална вода. В България сходни съоръжения се реализират като част от хотелска инфраструктура и не функционират самостоятелно. В периода от зараждането на идеята до реализацията й проучихме детайлно как работят такива комплекси в Австрия, Германия, Франция и други европейски страни. Спряхме се на концепция, съобразена с цялостната ни визия за развитието на курортния комплекс - средиземноморска архитектура с характерната й атмосфера, съчетаване на почивката чрез плажуване и релакс балнеология, СПА и Wellness, зони за спорт, рехабилитация и възстановяване. Инвеститор на Aquahouse Thermal & Beach е "Карачи" ЕАД, дъщерно дружество на "Св. св. Константин и Елена холдинг" АД. Реализацията на проекта започна през есента на 2016 г. с модернизацията на съществуващия обществен термален басейн и преобразуването му в съвременен балнеоложки комплекс, който запазва статута си на общодостъпно място за всички варненци и гости на града.
Автор: STARH

Г-жо Кънчева-Шабан, какво е мястото на проекта в инвестиционните планове на компанията?
- Проектът е една от ключовите инвестиции на "Св. св. Константин и Елена холдинг" АД и е в съответствие с основните приоритетни цели на дружеството – да утвърди дестинацията като целогодишна чрез развитие на балнео- и СПА туризъм в региона. Тази цел кореспондира с дългосрочните идеи за развитие на курорта и с неговата история. Чрез реализацията на този проект "Св. св. Константин и Елена холдинг" АД продължава да следва над 100-годишните традициите, които едноименният курортен комплекс има вразвитието на балнеологията, морелечението и СПА туризма. Aquahouse Thermal & Beach разполага с 14 басейна и водни съоръжения, групирани в зони с различна функция. Водната зона предлага вътрешни и външни басейни с минерална вода, 25-метров плувен басейн, зона за плажуване, външна сауна с панорамна гледка към морето и контрастен басейн. Детската зона разполага с 4 огледално разположени вътрешни и външни басейна с минерална вода, като два от тях са предвидени за бебета. На разположение е и детска стая с аниматор и забавни игри. Термалната зона предлага билкова инфраред сауна, финландска сауна, парна баня, хамам и солна стая. В тази част също има вътрешен и външен басейн, както и високотемпературен терапевтичен минерален басейн. Уелнес зоната осигурява възможности за активно спортуващите. На разположение е модерна фитнес зала с уникална гледка към морето, зала за групови занимания – флай йога, кросфит, пилатес и др. В тази част са разположени и фризьорски и козметичен салон, терапевтични кабинети за калолечение, хидротерапии, електротерапии и класически и лечебни масажи и терапии. Всички посетители могат да се насладят на вкусни и здравословни ястия, както и на освежаващи напитки, предлагани в ресторанта и фреш бара.  
Автор: STARH

Какво е търсенето на подобен тип продукт и каква е перспективата на пазара?
Елена Косева: СПА туризмът и съпровождащите го услуги е един от най-динамично развиващите се отрасли в световен мащаб, като през последните 10 години бележи непрекъснат възход в реализираните пътувания с цел СПА, балнео и уелнес, в откриването на нови дестинации, в увеличаването на реализираните приходи в този сектор. Туристът все повече се интересува от места и дестинации, които му предлагат подобряване на качеството на живот по здравословен и природосъобразен начин. Това е глобална тенденция, която важи и за страната ни.  Туристите, които идват в курорта Св. св. Константин и Елена, търсят все повече възможности не само за ваканция и релакс край морето, но също и условия за СПА, уелнес и балнеотуризъм. В отговор на тази тенденция е и изграждането на термалния комплекс Aquahouse Thermal & Beach, който предлага разнообразие от подобни услуги.
 
Автор: STARH

Какви са вашите планове за бъдещи проекти?
Ивелина Кънчева-Шабан: Непосредствено до термалния комплекс изграждаме нов хотел, който ще отговаря на изискванията за категоризация 5 звезди и ще работи целогодишно. Неговото предлагане ще обхване както традиционните морски почивки, така и атрактивни СПА и Wellness ваканции.
Автор: STARH

 

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 2 | март - април 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg