Facebook YouTube
Регистрация

REDI: Най-големият многофункционален проект във Финландия

Излезе от печат новият брой 5 на сп. ГРАДЪТ СГРАДИ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 15.11.2017, Автор: Градът.бг
[531 прочитания]

Фотограф: REDI

Четете в новия брой 5 на сп. ГРАДЪТ СГРАДИ

REDI е мултифункционален комплекс в в района Каласатама, в източната част на центъра на финландската столица Хелзинки. Той включва осем жилищни кули от 20 до 35 етажа, най-големият търговски и развлекателен център във финландската столица и паркинг с 2000 места. Първата завършена кула ще бъде Majakka и със 134 метра тя ще бъде най-високата жилищна сграда във Финландия. Озелененият покрив на търговския център се допълва от обществен парк, крайбрежни променади и водни канали.
Автор: REDI

Комплексът в момента е най-голямата строителна площадка във Финландия. Инвеститор е финландската компания SRV с опит в създаването на иновативни строителни градски проекти с проекти във Финландия, Русия и Естония и приходи за 2016 г. от 884 млн. евро. Проектът е на местното архитектурно бюро Helin & Co. Architects.
Автор: REDI

Автор: REDI

В центъра на района е предвидено да бъде изграден най-големият търговски център в Хелзинки, планиран да отвори врати през есента на 2018 г., който ще предложи 60 хил. кв.м площи за магазини, развлечения и заведения за хранене, вече отдадени под наем. Локацията - районът Каласатама, е пресечна точка на три главни градски булеварда, по които преминават 100 хил. превозни средства дневно и над 1 млн. пътници по линията на метрото в съседство. На разстояние 30 минути с автомобил живеят 1.1 млн. души с 22.4 млрд. евро покупателна способност, в жилищните кули на комплекса ще живеят над 2 хил. души. За първата година експлоатация се очаква търговският център да привлече 12 млн. посетители.
До 2030 г. около комплекса предстои да бъде застроена и жилищна зона за 20 хил. обитатели с лесен достъп от метро, автобуси, автомобили, пеша, велосипеди, трамвай и воден транспорт.

Redi шопинг мол: 64 000 кв.м
Жилищни кули: 8 броя с 1500 апартамента
Общо РЗП: 205 000 кв.м
Срок на завършване: 2024 г.
Проект: Helin & Co. Architects
Инвеститор: SRV
Най-висока кула: 134 м

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg