Facebook YouTube
Регистрация

Волейболен клуб "Левски София" - със собствена зала до края на 2019 г.

Спортният комплекс е част от етап II от реализирането на проекта Garitage Park в София и ще може да приема мачове от Шампионска лига

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 09.11.2017, Автор: Градът.бг
[1075 прочитания]

Фотограф: Garitage

В края на 2019 г. волейболен клуб "Левски София" ще има своя нов дом в покрайнините на Витоша, където ще тренира и ще домакинства мачове си. Проектът "Левски Арена" е част от етап II от реализацията на многофункционалния комплекс Garitage Park, който се намира в кв. Малинова долина и вече е в процес на строителство. Капацитетът на залата ще бъде 1 700 зрители, а съоръжението ще отговаря на всички изисквания на FIVB за провеждане на мачове от Шампионска лига по волейбол. "Развълнувани сме, че най-накрая ще разполагаме със собствена база и то изпълнена по безупречен начин. Вярвам, че ще така ще привлечем все повече привърженици и практикуващи този спорт", сподели Владимир Николов, Президент и Старши треньор на клуба.
Фотограф: Garitage

Инвестицията в "Левски Арена" възлиза на 5 млн. лв. Проектното решение на залата предлага идеята за цялостен многофункционален спортен комплекс, в който са обособени няколко основни блока – основна спортна зала, спортно-тренировъчен блок, зрителска част и паркинг. Съоръжението ще включва и конферентна зала, технически и складови помещения, пресцентър, микс зона (зона за журналисти и спортисти), каси, охрана, кафене и т.н.

"Радвам се, че имахме възможността да разработим такъв социален проект, който освен че е рядкост за България, е съобразен с всички изисквания за спортовете, които ще се практикуват. Особено голямо предизвикателство за проектирането на залата бе да осигурим всички удобства за ползване от състезатели и публика и то по начин, че тя да се впише успешно в цялостния проект, без да променя общата визия и концепция", заяви арх. Илиан Илиев, главен проектант на залата от архитектурно студио "Планинг".

"Залата е голямо технологично предизвикателство и от строителна гледна точка, тъй като е изцяло вписана в обема на сградите, има огромни отворени пространства с височини над 13 метра и трябва да издържа големи натоварвания, а и покривът и е продължение на озелененото парково пространство на комплекса", добави инж. Константин Йовчев, ръководител на проекта от "Джи Пи Билд", главен изпълнител на Garitage Park.
Фотограф: Garitage

Феновете, които ще подкрепят ВК "Левски София" по време на мачовете, ще имат възможност за лесно придвижване до залата, тъй като локацията на Gаritage Park е много добре обслужвана с пътна инфраструктура, има много добра връзка с автобусен транспорт и метро.

Спортната зала ще допълва комфортната и уютна среда за работа и живот в Gаritage Park с възможността за практикуване на разнообразни спортове в едно модерно съоръжение - волейбол, баскетбол, хандбал и футбол на малки врати. Бизнесът, който ще настани своите специалисти на 95 000 кв. м. офис площи в общо 5-те бизнес сгради на Gаritage Park, ще може да предложи на служителите си възможността да съчетават работата с редовното практикуване на спорт.

Gаritage Park вече е в процес на строителство като инвеститорите са предвидили етап I, който включва офис сгради 1 и 2, да бъде завършен до декември 2018 г., а етап II, който включва спортната зала "Левски Арена" и офис сгради 3 и 4, да бъде факт през декември 2019 г. Общата инвестиция в многофункционалния комплекс възлиза на до 200 милиона евро.
Фотограф: Garitage

Gаritage Park вече притежава междинен сертификат по метода BREEAM Communities за социална, икономическа и екологична устойчивост, като е първият мултифункционален комплекс в Централна и Източна Европа, предприел тази сертификация. За комфорта на клиентите на комплекса и съгласно изискванията на международният стандарт за устойчиво строителство BREEAM, още на първия етап ще бъдат осигурени и редица удобства като супермаркет, ресторанти и кафенета, автомивка, аптека, над 4000 парко-места за ползвателите и гостите на комплекса, парк с детски и спортни площадки, пешеходни алеи и зони за почивка, над 3000 м2 спортен център - с фитнес, спортни зали за практикуване на групови спортове и 25-метров плувен басейн.

"Всичките ни усилия са насочени към това да създадем устойчива и приятна среда за работа и живот, с отговорност към природата и хората", категорични са инвеститорите от Garitage Investment Management ЕООД. Компания е специализирана в управлението и реализацията на инвестиционни проекти. Основен фокус на инвестициите на компанията до момента е секторът недвижими имоти. В портфолиото на Garitage Investment Management ЕООД са включени както проекти за жилищни комплекси от затворен тип, така и офис паркове с търговски зони, образователни и спортни центрове. Водещите проекти до този момент в портфолиото на Garitage Investment Management ЕООД са Sofia Park Villas и Garitage Park.

За участниците в проекта
Garitage Investment Management е компания, специализирана в управлението и реализацията на инвестиционни проекти. Компанията структурира финансова обезпеченост на всеки един от проектите като комбинация от привлечен капитал, банково финансиране и собствени средства. Основен фокус на инвестициите до момента е секторът недвижими имоти. В портфолиото на компанията са включени както проекти за жилищни комплекси от затворен тип, така и офис паркове с търговски зони, образователни и спортни центрове. Водещите проекти до този момент в портфолиото на Garitage Investment Management ЕООД са Sofia Park Villas и Garitage Park.

"Планинг" е архитектурно студио, което осъществява комплексно проучване, консултиране и цялостно проектиране на сгради, комплекси и съоръжения, интериор и градоустройство, координиране и управление на инвестиционни проекти. В последните десет години екипът на студио Планинг е участвал в редица мащабни инициативи като само през последните две-три години те включват в своето портфолио едни от най-мащабните търговски комплекси в София и в България, а именно "Парадайз център" и "The Mall". В своите проекти Планинг се стремят да интегрират разнообразието от стилове и съвременните тенденции при материалите и технологиите, за да осъществят успешно всяко инвестиционно намерение.

GP Build е обединение на Джи Пи Груп АД и Билдест ЕООД, което функционира успешно от началото на строителния процес на многофункционалният комплекс Garitage Park.
GP Group е специализирана в изграждането на инфраструктурни обекти, промишлени сгради, жилищни комплекси и хотели, в това число и изграждане и поддръжка на бензиностанции, газстанции и съоръжения. В обхвата на дейността на GP Group се включва също и ново строителство и реконструкции на хотели и ресторанти, обществени и офис сгради, спортни бази, жилищни комплекси. Портфолиото на компанията включва над 150 изградени или реконструирани обекта в България и над 30 на територията на СЪРБИЯ, ХЪРВАТИЯ И МАКЕДОНИЯ.
"Билдест" ЕООД е строителна компания, специализирана и с акцент в областта на жилищното строителство, обществени и офис сгради. Дружеството се развива и в нови насоки, благодарение на екип от висококвалифицирани инженери и специалисти, сертифицирано е съгласно изискванията на международните стандарти и е вписано в Централен професионален регистър на строителя.

Garitage Park е мащабен жилищен и бизнес комплекс, разположен на 165 000 кв. м. Проектът ще се реализира поетапно и в напълно завършен вид ще включва: 95 000 кв. м офиси, 60 000 кв. м жилища, 90 000 кв. м паркова среда с езеро, детски и спортни площадки, основно училище за 500 деца, 4 500 паркоместа, спортен център с басейн, супермаркет, ресторанти, кафенета и други. Garitage Park е първият мултифункционален комплекс в Централна и Източна Европа получил междинен сертификация по метода BREEAM Communities за социална, икономическа и екологична устойчивост. Комплексът се намира в район с добре развита инфраструктура и директен достъп от Околовръстен път, което осигурява бързо и удобно придвижване до център, летище и различни части на столицата.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg