Facebook YouTube
Регистрация

8 ноември е Световният ден на урбанизма

15 години специалност урбанизъм в България отбелязват в УАСГ от 17 часа

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 08.11.2017, Автор: Градът.бг
[509 прочитания]

Фотограф: УАСГ

Всеки 8 ноември в повече от 30 държави се отбелязва Световният ден на урбанизма - специален ден за признаване на ролята на градското планиране за създаване на по-добри места за живот на общностите.

Световната общност на урбанистите има за цел да привлече вниманието върху целите  и напредъка на градското и регионално планиране, да подчертае ценния принос на урбанизма към качеството на живот в населените места, да даде гласност на идеите на градското и регионално планиране.

Катедра "Градоустройство" към Университета по архитектура, строителство и геодезия отправя покана за участие в честването на Световния ден на урбанизма и отбелязването на 15 години от създаването на програмата по урбанизъм в УАСГ.
Книгата "15 години специалност урбанизъм в България" е проект, осъществен със финансовата подкрепа на КАБ (РК София област) и УАСГ
Фотограф: УАСГ

Тържеството ще се състои на 8 ноември от 17:00 часа във фоайето на университета. В празника ще участват професионалисти от различни институции и поколения за блиц интервюта. Ще бъде представена книгата "15 години специалност урбанизъм в България". Накая ще бъде разрязана торта и ще има "викторина" (quiz), подготвена от студентите.

Честването се осъществява със съдействието на Съюза на урбанистите в България и Асоциацията на студентите по урбанизъм в България.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg