Facebook YouTube
Регистрация

Росен Плевнелиев с keynote презентация на предстоящата конференция BalREc 2017

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 06.11.2017, Автор: Градът.бг
[770 прочитания]

Фотограф: Градът

"Политика, икономика и инвестиции - мястото на България на глобалната карта" - това ще бъде темата, с която Росен Плевнелиев ще участва на предстоящата конференция BalREc 2017. Плевнелиев е предприемач, инженер и политик, президент на Република България от 2012 до 2017 г.

Най-значимият и професионален форум за недвижими имоти в България /8 ноември, Sofia Event Center/ ще бъде официално открит от Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

Първият панел на BalREc ще бъде посветен на инвестиционната среда - водещият фактор за привличане на капитали в сектора на недвижимите имоти. Акценти на дискусията ше бъдат:
- Икономическите, финансовите, социалните и градоустройствените фактори, които определят текущото и бъдещoто състояние на пазара на недвижими имоти в България;
- Къде е българският пазар в контекста на движението на европейските капитали? Каква инвестиционна възможност предоставя той и за кого?
- Градоустройствен аспект: Real estate проектите като естествена част от градската тъкан – новите модели за взаимодействие между местната власт и инвеститорите в недвижими имоти. Мащабните проекти като катализатор за модернизиране и осъвременяване на градските зони.

Ерден Билгинер, член на борда на директорите на "Гаранти-Коза България", ще сподели защо компанията избра България за реализация на своите инвестиционни намерения и промени ли се средата от 2013 г., когато дружеството придоби първите си строителни терени в София. Билгинер ще обясни пред професионалната аудитория как смесените многофункционална комплекси Grand Kanyon и Sofia Square ще доведат не само до изграждане на съвременна среда за обитаване, пазаруване и прекарване на свободното време, но и до благоустрояване и модернизиране на градската среда.

Николай Стойнев, заместник-председател на Столичния общински съвет, ще говори за правилния баланс при устройството и застрояването на Столична община в период, когато София е обект на сериозен инвеститорски интерес от страна на строителните предприемачи. Той ще коментира и темата, която интересува всички участници в строително-инвестиционния процес - новите промени в Закона за устройството и застрояването на Столична община, които вече са внесени в парламента. Една от целите им е да внесат яснота по въпроса къде може да се строят високи сгради в града.

Зам.-председателят на СОС ще разясни публично-частните партньорства, свързани с мащабни проекти на територията на София, проблема с липсата на инфраструктура в зоните с концентрация на ново строителство и какви решения се търсят, за да се облекчат и ускорят тези процеси.

Росица Стойкова, старши мениджър в PwC, ще обясни в каква степен България е привлекателна като инвестиционна дестинация спрямо другите страни в региона - какви са плюсовете и минусите към настоящия момент на динамичната среда. Стойкова ще търси и отговор и на въпросите: защо най-активните инвеститори в Централна и Източна Европа все още не идват в България.

Инвеститори в България има, но има ли достатъчно и качествени активи за придобиване? По тази тема ще говори Михаела Лашова, изпълнителен директор на консултантската компания за бизнес имоти Forton. Тя ще сподели вижданията си за профила на купувачите и придобиваните активи - какви са инвеститорите в България към момента и какви ще бъдат в бъдеще, какви видове активи се търсят сега и какви ще се търсят в бъдеще.

Михаела Лашова ще говори и за това има ли опасност облекчените условия на финансиране на банките да доведат до нов "балон" на имотния пазар в България, както се случи през 2005-08 г.

Георги Киров, директор инвестиции и оценки в Colliers, ще представи мнението си за рекордния обем инвестиционни сделки в България през 2017 г. и има ли въобще някакви предизвикателства на пазара при тези оптимистични данни. Експертът ще търси отговор на въпроса ще се запази ли силният приток на чуждестранни инвестиции в България през 2018 и 2019 г., ако приемем, че динамиката у нас върви с 2 години закъснение спрямо Полша, Чехия и Унгария.

Защо господари на инвестиционните сделки у нас са фондове от ЮАР и къде се насочиха българските, гръцките и израелските капитали - това са други въпроси, по които ще се включи Георги Киров.

За регистрация - ТУК
С пълната програма се запознайте
- ТУК

От създаването й през 2006 г. конференция BalREc като най-влиятелната публична платформа за дискусия в сектор недвижими имоти и инвестиции събира високо ниво представители от най-активните компании от сферата на инвестиционните проекти в България: инвеститори и инвестиционни фондове, банки, консултанти, правни компании, асет мениджъри и др., с цел да дискутират и анализират пазарните тенденции и прогнози по отделните сегменти – офис, търговски, индустриални, жилищни и ваканционни проекти, икономическия климат като фактор за развитието на проектите, предизвикателствата, които инвеститорите срещат, добрите практики при управление на активите и актуалните модели за пазарна реализация.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg