Facebook YouTube
Регистрация

Главният архитект на София Здравко Здравков откри "Форум ГРАДЪТ 2017": Търсим баланс между граждани и инвеститори

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 26.10.2017, Автор: Христо НИКОЛОВ
[843 прочитания]

Фотограф: Гергана Петрова

"В последните няколко седмици темата за строителството в София е изключително болезнена, а дебатът в обществото е труден и сложен. Дебатът е провокиран от интереса на хората към тяхната среда, към начина на придвижване. През изминалите няколко дни с г-жа Йорданка Фандъкова проведохме редица срещи с инициативни комитети в столицата - за да намерим баланс и да намалим напрежението сред хората". Това заяви главният архитект на Столична община Здравко Здравков при откриването на "Форум Градът 2017" в "София Ивент Център".

От една страна има бум на инвестициите и строителството, от друга страна - напрежението сред хората нараства прогресивно, защото те очакват подобряване на средата им на живот. Ние като архитекти сме длъжни да направим всичко възможно градът ни да става все по-добър, да променим средата и модела на придвижване. Не трябва само да "напомпваме" максимално строителните параметри, а да постигнем повече за подобряване на общите условия в града. Задачите ни са изключително големи, допълни арх. Здравков.

Главният архитект честити празника на всички строители - Димитровден. И припомни, че на днешния ден едно време строителите са преустановявали дейността си до пролетта, а сега ситуацията е съвсем различна: зимно време се строи повече, като по Черноморието строителният процес е предимно през студените месеци.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg