Facebook YouTube
Регистрация

Hot Springs Medical & Spa Hotel – между три планини, вписващ се в средата

В брой 4 на сп. ГРАДЪТ СГРАДИ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 12.10.2017, Автор: Градът.бг
[1199 прочитания]

Фотограф: Hot Springs

В брой 4 на сп. ГРАДЪТ СГРАДИ

Обект Hot Springs Medical & Spa Hotel
Местоположение с. Баня, община Разлог
Инвеститор "Сити Дженерал - 1"
РЗП 18 000 кв. м
Брой стаи 139
Категория 4 звезди

Новият хотелски комплекс Hot Springs Medical & Spa Hotel отвори врати през април 2017 г. Едно от големите му предимства е перфектната локация - между три планини.Идеално вписан е в средата - като че ли винаги е съществувал на това място.
"Към всеки детайл сме подходили с много внимание и мисъл. Строителството обаче се оказа по-лесната задача в сравнение с успешната и рационална експлоатация и управлението на сградата с всичките й модерни системи", разказва Явор Капитанов, управител на компанията инвеститор и изпълнител "Сити Дженерал - 1".
Това е първият хотел на Капитанов. Досега "Сити Дженерал - 1" работи предимно по жилищни проекти. Очакванията са за възвращаемост на инвестицията за 7-8 години. "Вече показваме обекта по световните туристически борси и предстоят договори с чужди туроператори", споделя предприемачът.
Таргетът на клиентската група са основно български туристи, а нишата е балнео, СПА и лечебен туризъм, което предполага целогодишна заетост. Част от проекта ще бъдат и няколко 100% дървени къщи до хотела. Те ще бъдат предназначени за семейства, които освен удобствата на комплекса търсят и уединението на самостоятелна къща.
"Вторият лифт в Банско е просто необходимост, а ако бъде изградено и малко летище, целият регион ще спечели", коментира инвеститорът.
Фотограф: Hot Springs

Hot Springs Medical & Spa Hotele 4-звезден балнеохотел със 139 стаи, СПА и уелнес зона и медицински център. Разположен е в местността Камено, с. Баня - на 5 км от Банско. Общата разгъната застроена площ е близо 18 000 кв.м, с подземен паркинг за около 60 автомобила.
Микроклиматът и минералната вода са специфични и особено подходящи за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат. Това е причината съвместно с медицински център "Артромедика" да бъде развит профилактично-възстановителен център за възстановяване след травми и операции чрез кинезитерапия, физиотерапия и рехабилитация.
Спа зоната и балнеологичният център са проектирани с отделен достъп, така че да могат удобно да се ползват и от външни посетители. За разлика от други хотели СПА зоната не е в сутерена (под земята), а на нивото на терена и гостите могат да се наслаждават на прекрасната гледка към планините.
Фотограф: Hot Springs

Обособена е и модерна скиорна с външен достъп. Комплексът включва и два тенис корта с изкуствен клей, които зимно време ще бъдат покрити с балон, за да се ползват целогодишно; два свързани минерални басейна (всеки от които с дължина около 25 м); външен детски и още един басейн в балнеологичния център, контрастен басейн.
Конферентният блок със зала за 170 души дава възможност за провеждане на различни събития и за развиване на конферентен туризъм. Специална шумоизолация гарантира самостоятелно и спокойно ползване на партерната част, на публичните съоръжения, но и на хотелските стаи. Това осигурява перфектен комфорт на гостите.
Фотограф: Hot Springs

Минералната вода се използва както за минералните басейни, така и за различните видове водни терапии.
Сградата на комплекса е изпълнена с висококачествени материали и технологии с цел максимална енергийна ефективност.
В основата на перфектната кухня към хотела е ежедневното поддържане на пресни и екологично чисти продукти - снабдява се главно от местни, но и от други български производители на млечни продукти, яйца, птиче месо. В биостопанство в съседство ще се отглеждат зеленчуци за собствени нужди и за продан.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg