Facebook YouTube
Регистрация

Ремонтът на Зимния дворец за 4 млн. лв. стартира в понеделник

На 25 септември за изпълнител по ЕСКО договор бе избран консорциум "Зимен дворец 2017" ДЗЗД

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 13.10.2017, Автор: Градът.бг
[1261 прочитания]

Фотограф: ММС

Ремонтът на Зимния дворец на спорта в София, който не е бил обект на сериозна реконструкция от пускането си в експлоатация през 1983 г., стартира в понеделник. На 25 септември за изпълнител на обществената поръчка бе избран консорциум "Зимен дворец 2017" ДЗЗД ("Политрейд кънстръкшън" ЕООД и "Климатроник" ЕООД), а на 9 октомври изтече срокът за обжалването. Изпълнителят вече е поканен за сключване на договор и в понеделник съоръжението затваря за старт на ремонтните дейности. Това съобщават в специално съобщение от Министерството на младежта и спорта.
Фотограф: ММС

Ремонтът включва въвеждане на енергоефективни мерки и строително-монтажни дейности по основната и тренировъчна зала. Стойността на реконструкцията е 4 млн. лв без ДДС, от които 3 млн. лв. по договор с гарантиран резултат (ЕСКО ДОГОВОР) за енергийна ефективност и 1 млн. лв. 10-годишен кредит за строително-монтажни дейности. След приключване на ремонта се очаква разходите на електроенергия и топлоенергия да намалеят с около 40%.
Фотограф: ММС

Ремонтът е наложителен, тъй като климатичната и отоплителна инсталации от години функционират неефективно и с огромни загуби на енергия. Покривната част не е топлоизолирана, има течове, експлоатационните разходи са огромни.
Фотограф: ММС

Мерките предвиждат топлоизолация и ремонт на покрива, подмяна на дограмата, топлоизолация на външните стени и подмяна на осветлението с енергоефективно. Ще бъде изградена нова климатизационна система с възможност за бързо и ефективно затопляне и охлаждане на залата. Ще бъдат обновени съблекалните, фоайето и коридорите към основната и малката зала.
Фотограф: ММС

Зимният дворец е поредният спортен обект, стопанисван от търговското дружество "Академика 2011" с принципал Министерство на младежта и спорта, който се реконструира. Напълно реновирани бяха зала "Фестивална", която след подписване на спонсорски договор вече носи името "Асикс Арена", и спортен комплекс "Академика" IV км.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg