Facebook YouTube
Регистрация

Hoval: Енергоефективни решения за замъка "Юлия Хасду" в Румъния

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 10.10.2017, Автор: Градът.бг
[441 прочитания]

Фотограф: Градът.бг

През 1894 г. по собственоръчно направени скици румънският учен Б. П. Хасду започва в памет на своята дъщеря строежа на забележителния замък "Юлия Хасду" в Кампина, който по-късно е превърнат в музей. След голямото заметресение на 4 март 1977 г. стените се напукват и сградата е затворена за реставрация за дълго време, но от февруари 1995 г. отново отваря врати.
Фотограф: Градът.бг

Фотограф: Hoval

През 2000 г. започва модернизация на отоплителната система с избор на най-екологично и ефективно решение. Оригиналният проект предвижда традиционни керамични печки - произведения на изкуството с ниска ефективност и дискомфорт от неравномерното разпределение на температурата и висок риск от пожар. Новото хилядолетие бележи началото на модерно отопление на газ с кондензния стенен котел TopGas 60 от Hoval. Общата отопляема площ е около 400 кв.м с мазето, а стаите на приземния етаж са с височина над 5 метра.
Фотограф: Hoval

Изборът е предопределен от предимствата на газовия котел. Благодарение на кондензната технология се постигат ниски оперативни разходи и малки въглеродни емисии поради намаления разход на гориво. Компактното съоръжение е идеално за тесните пространства на замъка. Топлообменникът е изработен от устойчива на корозия алуминиево-силиконова сплав с висок коефициент на топлопроводимост и силно оребрена повърхност. Степента на автоматизация още през 2000 г. е стандарт за качество.
Фотограф: Hoval

Автоматизация е чрез стаен контролер с температурни сензори и осигурява топлинен комфорт и ефективна система с минимални разходи.

Пълният текст на статията - на сайта на "Ховал България"
Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg