Facebook YouTube
Регистрация

В Медицинския университет в Пловдив бе открит първия за България информационно-административен център

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 09.10.2017, Автор: Светла Добрева
[698 прочитания]

Фотограф: Община Пловдив

Единственият по рода си в България университетски информационно-административен център беше открит в МУ – Пловдив. Лентата прерязаха министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, заместник-министърът на образованието Петър Николов и ректорът на Медицинския университет проф. д-р Стефан Костянев. Инвестицията е на стойност 3 241 692 лева, а срокът на изпълнение – 7 месеца.

Модерната двуетажна сграда ще предоставя допълнителни информационни услуги на българските и чуждестранните студенти, и ще помага за по-бързото адаптиране на новоприетите първокурсници. В нея се намират и двата вече функциониращи центъра – Информационен център и Център за кариерно развитие, както и Учебен отдел на Ректората. Тук са и административните офиси на Факултета по медицина и на отдела "Следдипломно обучение".

В просторната сграда има зали за презентация, информационни и приемни зали за обслужване на студентите, каса, книжарница и интернет кафе. Центърът ще работи така, че всичко в него да се случва на едно място – за максимално улеснение на студентите в административните процедури.

"С изграждането на един такъв център Вие давате прекрасен пример и вдигате още по-високо летвата на Медицински университет – Пловдив. Освен обучението по медицина няма друго, което да се радва на такъв интерес от студентите от страната и чужбина. Вие до голяма степен ще предопределите бъдещето на здравеопазването на България". С тези думи се обърна към присъстващите министърът на здравеопазването проф. Николай Петров и пожела успех.

"По западната номенклатура това е един Welcome center. Както виждате, тази сграда промени до неузнаваемост входа на Медицинския университет и на УМБАЛ "Св. Георги", отбеляза ректорът на МУ-Пловдив проф. д-р Стефан Костянев . 

Разгънатата застроена площ на сградата е 1612 кв. м, а застроеният обем – 6689,97 куб. м. Проектът е изготвен от екип на RT Consult с водещ проектант арх. Радко Тодоров.

Повече информация за проекта - на www.PDS.bg - интегрираната база данни за актуалните сградни и инфраструктурни проекти в България.
Фотограф: Община Пловдив

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg