Facebook YouTube
Регистрация

Ново тревно покритие поставят на стадион "Хасково"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 14.09.2017, Автор: Градът.бг
[435 прочитания]

Фотограф: Община Хасково

Започна поставянето на тревното покритие на терена на ремонтиращия се стадион "Хасково". Професионално сертифициран спортен чим за интензивно натоварване се доставя от Варна през нощта и се монтира от рано сутринта. Очаква се до края на седмицата да бъде затревен целия футболен терен. Изградена е автоматизирана поливна система. Монтиран е резервоар 20 куб. м. След затревяването ще се извърши и наторяване на терена с разтворима гранулирана тор.
Фотограф: Община Хасково

Вече е направен втория слой от настилката на лекоатлетическата писта. Тя ще бъде с шест коридора. Лекоатлетическата писта трябва да е с обща дебелина 13,5 мм, включително долен еластичен каучуков слой, горен повърхностен слой от цветни EPDM гранули, положени върху равномерно разлят цветен полиуретан. Предвижда се още доставка и полагане на бетонов бордюр от външната страна на пистата.

Очаква се ремонта да приключи до дни. Той започна на 14 юли тази година. Наложи се строителите да поискат прекъсване на договора заради високи температури, при които е невъзможно да бъдат изпълнени някои от дейностите.

Сумата за извършения ремонт на официалния терен на стадион "Хасково" и изграждане на лекоатлетическа писта е 532 988 лева. Шест фирми кандидатстваха по обявената обществена поръчка, която бе спечелена от варненската фирма "Одесос строй". Строителството бе възложено във връзка с Договор за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения между Министерството на младежта и спорта и Община Хасково.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg