Facebook YouTube
Регистрация

"Палфингер" откри нов учебен център в с. Тенево

Проектът е част от въвеждането на дуално обучение в България

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 08.09.2017, Автор: Градът.бг
[1055 прочитания]

Фотограф: Министерство на икономиката

Компанията "Палфингер Продукционстехник България", дъщерна на австрийския производител на подемно-транспортни системи и решения "Палфингер Груп", откри учебен център в с. Тенево, област Ямбол.

"Новият учебен център, изграден по проект за въвеждане на дуалното обучение, отговаря на водената от Министерство на икономиката политика за преодоляване на недостига на квалифицирана работна ръка за предприятията в България и намаляване на младежката безработица". Това каза заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на официалната церемония за откриването. На събитието присъстваха заместник-председателят на надзорния съвет на "Палфингер" АГ г-н Ханес Палфингер, управителят на завода Андреас Щраух, кметът на община Тунджа Георги Георгиев и областният управител на Ямбол Димитър Иванов.

Зам.-министър Борисов подчерта, че осигуряването на връзка между бизнеса и образователната система, както и наличието на квалифицирани кадри за нуждите на бизнеса са ключова предпоставка за развитието на инвестиционната дейност във всички региони на страната и за постигане на устойчив икономически растеж. Той напомни, че секторите, в които се осъществява дуално обучение са: машиностроене, млекопреработвателна промишленост, електротехника, газова техника, мехатроника и туризъм. Към момента са включени 425 ученици, 16 професионални училища и 62 предприятия.

"Палфингер Груп" оперира в България от 1999 г. Има два завода в страната - до Червен бряг се произвеждат метални компоненти за кранове, а в с. Тенево - хидроцилиндри. Общо в тях са заети 1100 души. През т.г. дружеството разшири производствените си мощности до Червен бряг. За 2016 г. българското поделение има 128 млн. лв. приходи от оперативна дейност спрямо 114,1 млн. лв. през предходната година.

Австрийската компания е основана през 1932 г. и към днешна дата служителите й в глобален мащаб са над 10 000. Консолидираните приходи на групата са 1,36 млрд. евро за 2016 г. в сравнение с 1,23 млрд. евро година по-рано.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg