Facebook YouTube
Регистрация

Ten Trinity Square - новият хотел Four Seasons в Лондон

Очаквайте: Хотели и проекти във фокуса на новия брой 4 на сп. ГРАДЪТ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 08.09.2017, Автор: Градът.бг
[741 прочитания]
Four Seasons Ten Trinity Square е разположен на пресечната точка на историята и съвремието, контраст, който мобилизира целия потенциал на проектантите Брюно Моанар и Клер Бетай от 4BI & Associés

Four Seasons Ten Trinity Square е разположен на пресечната точка на историята и съвремието, контраст, който мобилизира целия потенциал на проектантите Брюно Моанар и Клер Бетай от 4BI & Associés
Фотограф: Градът.бг

През юни Four Seasons отвори втория си хотел в британската столица. Далеч от най-престижната локация Mayfair веригата Four Seasons избра емблематичния адрес Ten Trinity Square.
Историческата сграда е издигната през 1922 г. за градската пристанищна администрация и днес е паметник на културата със специален режим. От едната страна е крепостта Тауър с моста над Темза, от другата - офисите на проектантските бюра на Норман Фостър и Ричард Роджърс
Автор: Градът.бг

Историческата сграда е издигната през 1922 г. за градската пристанищна администрация и днес е паметник на културата със специален режим. От едната страна е крепостта Тауър с моста над Темза, от другата - офисите на проектантските бюра на Норман Фостър и Ричард Роджърс. Хотелът е първият от този тип в източната част на града, която днес е обект на истинско възраждане, и е насочена към представители на бизнеса и към туристи.
Автор: Градът.бг

Four Seasons Ten Trinity Square е разположен на пресечната точка на историята и съвремието, контраст, който мобилизира целия потенциал на проектантите Брюно Моанар и Клер Бетай от 4BI & Associés. Сред техните референтни обекти са престижни обекти като boutiques Cartier, hôtel Plaza Athénée, les chais de Château Latour.
Игра на огледала в ресторанта "Дама Пика" Four Seasons


Автор: Градът.бг

При Four Seasons те са пресъздават впечатления за охолството на Британската империя, чиито богатства са пристигали по море и по Темза и са били описвани от пристанищната администрация между стените на днешния хотел. Сградата е организирана около фоайе, чиито купол, стенни декорации и усукани колони увеличават сходството с мореплавателни съдове. Подобни препратки могат да бъдат открити във всички 89 стаи и 11 апартамента на първите три етажа. Стилът е "морска каюта" - с уютна облицовка от дърво и разнообразни изписани тъкани по стените, като в същото време са осигурени всички модерни удобства, а хотелското обслужване е с таблет.
Бар-ротонда в центъра на сградатаАвтор: Градът.бг

Бизнес стая с кът за почивка и изглед към вътрешния двор


Автор: Градът.бг

В рамките на комплекса отваря и един от малкото ресторанти, три пъти отличен от кулинарния гид Michelin - "Ан-Софи Пик", с първия за Великобритания престижен ресторант Dame de Pic. Благодарение на играта с огледалата и прости и топли декоративни елементи архитектите са създали едно много специално елегантно и интимно пространство.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg