Facebook YouTube
Регистрация

Хотелската група Orbis разширява мрежата си в Източна Европа с 8 нови хотела и 40 проекта

Компанията управлява два хотела в София с общо 262 стаи - "Новотел" и ibis

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 05.09.2017, Автор: Градът.бг
[1157 прочитания]
Двата хотела в София, които се управляват от Orbis - &quot;Новотел&quot; на бул. &quot;Цариградско шосе&quot; и ibis до летището.<br />

Двата хотела в София, които се управляват от Orbis - "Новотел" на бул. "Цариградско шосе" и ibis до летището.

Снимка: gradat.bg

С 8 предстоящи откривания и рекорден брой от 40 нови договори хотелската група Orbis ще засили значително присъствието си в Източна Европа в близките месеци. Това се казва в съобщение до медиите от Orbis Hotel Group - най-големият хотелски оператор в Полша и Източна Европа (120 обекта с над 20 000 стаи).

Компанията управлява и два хотела в София - "Новотел" на бул. "Цариградско шосе" и ibis до летището (общо 262 стаи). Мажоритарен акционер в Orbis е френската група Accor S.A, в чието портфолио са хотелските брандове Sofitel, Swissotel, Pullman, Novotel, Mercure и ibis.

Новите хотели, които ще бъдат открити, са:
- Mercure Sighisoara Binderbubi, Ibis Styles Arad и Mercure Bucharest Unirii в Румъния;
- Mercure Belgrade Excelsior в Сърбия;
- Novotel Sarajevo и MGallery by Sofitel Tarcin Forest Resort & Spa в Босна и Херцеговина;
- Mercure Tetovo в Македония;
- ibis Styles Budapest Airport в Унгария.
 
С тези откривания и новите договори Orbis цели да поддържа темпа на развитието си в Полша и да заеме по-стабилни позиции на новите обещаващи пазари в Източна Европа.
 
"От една страна, Източна Европа е голям пазар с един от най-високите темпове на растеж на БВП в Европа, което е предпоставка за все по-голямото търсене на хотелски услуги (business & leisure). От друга страна, виждаме, че предприемачите и инвестиционните фондове, които подминаваха хотелските проекти преди години, отново са привлечени към сектора заради нарастващата доходност - не само в Полша, но и в целия регион на Източна Европа. Искаме да ускорим развитието си и да направим марките на AccorHotels още по-разпознаваеми в региона и в нови развиващи се пазари като Сърбия, Хърватия, Румъния, Словения и България. Ето защо реорганизирахме работата на нашия регионален екип "Бизнес развитие", така че да постигнем целите си", обясни Жил Клавие, главен изпълнителен директор на Orbis S.A.

Досегашният регионален мениджър на Orbis & AccorHotels за България, Румъния и Македония Франк Реул е номиниран за ръководител "Развитие" в Orbis. Той ще отговаря за всички активи на Orbis Group в Източна Европа (по договори за управление и франчайзинг), като ще се отчита директно пред Управителния съвет на компанията.

В същото време отговорността за придобиванията и развитието на нови проекти ще бъде на екипа на Orbis Asset Management, ръководен от Доминик Солтишик, който ще си сътрудничи тясно с екипа на Франк.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg