Facebook YouTube
Регистрация

Сръбският "Делта Холдинг" купи 50% от недовършения мол "Галерия Варна"

Строителството на обекта ще бъде подновено до дни, откриването е планирано за май 2018 г.

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 05.09.2017, Автор: Градът.бг
[1338 прочитания]
Така ще изглежда новият търговски център във Варна. Визуализация "Делта Холдинг".

Така ще изглежда новият търговски център във Варна. Визуализация "Делта Холдинг".
Снимка: -

Сръбският "Делта Холдинг" финализира придобиването на 50% от шопинг мол във Варна. Това се казва в официално съобщение на "Делта холдинг", чийто собственик е сръбският предприемач Мирослав Мишкович.

Сделката е за недовършения търговски център "Галерия Варна", който се намира до кръстовището на булевардите "Сливница" и "Република". Проектът беше представен за първи път през 2007 г. - като инвестиция на GTC и бизнесмена Тони Икономов. През 2015 г. едноличен собственик на сградата стана българската компания "АП Инвестмънтс", която имаше планове да я довърши и да смени предназначението на част от площите - от мол в болница.

[-]

Сега концепцията отново е за търговски център - от съобщението става ясно, че обектът ще работи под бранда "Делта Планет". Инвестицията се оценява на 120 млн. евро, като проектът ще бъде изпълнен в партньорство с "АП Инвестмънтс" на предприемачите Ангел Ангелов, Александър Минов и Петър Дудоленски.

"Делта Риъл Естейт", част от "Делта Холдинг", продължава стратегическото си разширяване на бизнеса. С голямо удоволствие обявявам откриването на още един строителен обект в страна от Европейския съюз - България", коментира Зорана Бурлич, главен изпълнителен директор на "Делта Риъл Естейт".

Сръбският предприемач Мирослав Мишкович /на преден план/.

Фотограф: "Делта Холдинг"

Очаква се строителството на търговския център със 110 000 кв. м РЗП да бъде подновено до дни, като главен изпълнител ще е "Планекс". Откриването на мола е планирано за май 2018 г.

"Делта Планет"-Варна ще има три етажа с търговски обекти и три подземни нива с паркоместа. Броят на търговските помещения ще е 160, ще има и кинокомплекс с 12 зали. Плановете са да бъдат привлечени като наематели нови за България световноизвестни модни марки. А специална атракция ще бъде зелената градина на покрива, от която ще се открива гледка към Варна и Черно море. По данни от 2007 г. отдаваемата търговска площ на мола ще е 37 000 кв. м.

"Делта Холдинг" развива дейност в следните отрасли: селско стопанство (притежава 160 000 дка земеделска земя, търгува със семена и пестициди), производство на храни, недвижими имоти (молове "Делта Сити" в Белград и Подгорица, хотелите "Краун Плаза", "Холидейн Ин" и "Парк" в Белград), дистрибуция на стоки и автомобили (BMW, MINI, Honda). За 2016 г. оборотът му е 401 млн. евро. В дружествата на холдинга са заети общо 4330 души към края на миналата година.

Още проекти за търговски центрове - в интегрираната база данни за актуалните сградни и инфраструктурни проекти в България PDS.bg.

Петър Дудоленски от "АП Инвестмънтс" и Зорана Бурлич от "Делта Риъл Естейт" след подписване на договора.
Фотограф: "Делта Холдинг"


"Галерия Варна" се намира до кръстовището на бул. "Сливница" и "Република".
[-]


[-]

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg