Facebook YouTube
Регистрация

"Рапидо" ще се присъедини към европейската мрежа на DHL Parcel

Българската компания ще си партнира с най-голямата пощенска и куриерска компания в света с 57 млрд. евро приходи за 2016 г.

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 04.09.2017, Автор: Градът.бг
[887 прочитания]

Фотограф: DHL Parcel Europe

Българската куриерска компания "Рапидо Експрес енд Лоджистикс" ООД подписа стратегическо споразумение за присъединяване към европейската мрежа на DHL Parcel, част от германската Deutsche Post DHL Group. Това е най-голямата пощенска и куриерска компания в света с над 57 млрд. евро приходи за 2016 г. и близо 510 000 служители в 220 държави. Централата й е в Бон.

В съобщение до медиите се казва, че разширяването на DHL Parcel в нови 4 държави – България, Ирландия, Румъния и Хърватия, е в съответствие със стратегията на компанията да продължи развитието си на европейския пазар на електронна търговия и да предлага на клиентите си възможно най-широкообхватната инфраструктура.

С разширяване на мрежата си DHL Parcel Europe ще предлага услугите си в 26 държави. Конкретната цел е да се установи присъствие във всички ключови европейски пазари за електронна търговия до края на 2018 г. На интернет страницата на Deutsche Post DHL Group пише, че България ще се присъедини към мрежата й през ноември 2017 г.

Онлайн търговията в Европа генерира близо 6 милиарда пратки на година, като Германия, Франция и Великобритания са най-големите пазари. Секторът процъфтява като цяло, но все още не е достигнат пълният потенциал на трансграничната електронна търговия. По данни на Евростат 55% от интернет потребителите в Европа вече пазаруват онлайн, но само 32% от тях правят това и извън страната си.

"Ние вярваме в европейската идея и сме убедени, че хората на континента копнеят за общност", казва Юрген Гердес, изпълнителен директор, Пощенска и колетна електронна търговия в Deutsche Post DHL Group. И добавя, че "обединените чрез доставки европейски страни са повече от една логистична мрежа. Те допринасят за създаването на по-силно чувство за общност сред европейските граждани".

"Българските ни клиенти реално ще се възползват от доказаните стандарти и от възможно най-широкообхватната куриерска структура в Европа, получавайки достъп до мрежа от над 50 000 офиса. Същевременно цената ще е достъпна и за онлайн търговците", каза Радослав Крумов, управител на "Рапидо Експрес енд Лоджистикс".

На снимката от ляво надясно: Гарет Бриджман (An Post), Радослав Крумов (Rapido), Иван Чуло (Hrvatska Posta), Ахим Дюнвалд (DHL Parcel), Джиан Шарп (Urgent Cargus) и Васил Атанасов (Rapido).
[-]

За "Рапидо Експрес енд Лоджистикс" ООД:

"Рапидо" е основана през 2001 г. като куриерска компания, оперираща на територията на София. С развитието на дейността си фирмата разшири мрежата си в цялата страна. Само за изминалата 2016 г., компанията е доставила над 3 милиона пратки. Приходите й за 2016 г. са 14,5 млн. лв. спрямо 9 млн. лв. година по-рано.

Добави коментар Коментари (1)

  • Преглед на профил #1 kbderror весело, 04.09.2017 23:07
    Браво,радвам се за Рапидо.Сега ebay и amazon (и не само) ще станат като ОЛХ и Базар с бърза и достъпна доставка.
    Неуместен коментар?

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg