Facebook YouTube
Регистрация

Приключи строителството на нова офис сграда в BSR Sofia One

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 04.09.2017, Автор: Радостина Попова
[1463 прочитания]
 
Фотограф: Планинг

Приключи строителството на втората офисна сграда в бизнес комплекса BSR Sofia One в София, съобщиха от "Кордеел България", изпълнител на обекта.

Инвеститор в комплекса е "БСР София" АД, а архитектурният проект е дело на студио "Планинг" с водещ проектант арх. Илиян Илиев.

Бизнес комплексът се намира до търговския център SKY CITY в район "Слатина". Състои се от две сгради Клас А с над 30 000 кв. м наемна офис площ. Инвестицията е в размер на 30 млн. евро.

 
Фотограф: Кордеел

Новата Сграда 2 се състои от партер и 11 типови офисни етажа, всеки с отдаваема площ от 1500 кв. метра. Общата отдаваема площ е 17 300 кв. метра.

Това е второто здание в комплекса. Първоначално проектът е замислен като бизнес парк от пет офис сгради, но по-късно инвеститорите решават да построят две от зданията.

Правоъгълната форма на сградата и отворените етажни пространства без колони дават възможност за гъвкав дизайн на офисите. Етажите могат да бъдат разделени и обособени на два, три или четири блока с минимална загуба на пространство.

 
Фотограф: Кордеел


Сграда 2 разполага с обширни етажни площи с естествена светлина, която достига до всяко работно място. Балконите, проектирани на всеки етаж, допринасят за функционалността на офисите. Офисните площи започват от 300 кв. метра.

 
Фотограф: Кордеел


"Сградата идва в най-подходящия момент за IT и аутсорсинг индустрията, когато все повече компании навлизат на българския пазар, съществуващите се разширяват, а предлагането през 2017 г. ще е ограничено, предвид малкия брой проекти, които ще бъдат реализирани тази година", казват от компанията инвеститор.

Повече подробности за проекта можете да откриете в дигиталната база данни pds.bg
 
Фотограф: Кордеел

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg