Facebook YouTube
Регистрация

Австрийската "Карго-партнер" изгражда логистичен център за 30 млн. лв. в София

Откриването на комплекса е планирано за началото на 2018 г.

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 01.09.2017, Автор: Христо Николов
[1553 прочитания]
Новият логистичен център ще се намира до съществуващата база в жк &quot;Дружба&quot;, която компанията използва от 2015 г.<br />

Новият логистичен център ще се намира до съществуващата база в жк "Дружба", която компанията използва от 2015 г.

Фотограф: cargo-partner

Международната спедиторска и логистична компания "Карго-партнер" (cargo-partner) с централа във Виена съобщи, че изгражда нов модерен комплекс до летище София. Откриването на iLogistics Center e планирано за началото на 2018 г., а инвестицията е 15,3 млн. евро.

Капацитетът му ще е 22 000 палетоместа, разположени на над 16 500 кв. м складова площ. Ще има и 2000 кв. м офис площи. Комплексът ще се намира до базата с площ 10 000 кв. м на бул. "Проф. Цветан Лазаров" в жк "Дружба 1", която компанията използва от 2015 г.

В новия обект ще има възможност за съхранение на големи (извънгабаритни) товари, резервни части, ценни стоки и такива под митнически контрол. В помещенията ще се поддържат температури между 5 и 25 градуса. Ще има специална зона за съхранение на храни и други стоки, чувствителни на температурата. Ще се предлагат и допълнителни складови операции – пакетиране, етикетиране, доставка и обратна логистика.

Изграждането на комплекса е част от стратегията на компанията за разширяване на складовите площи по цял свят. Локацията е стратегически избрана поради близостта до летище София, жп линия, метростанция, както и лесния достъп до магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма".

Фотограф: cargo-partner

"След като започнахме изграждането на модерния център iLogistics до летище Виена, новата сграда в София е следващата важна крачка в разширяването на капацитета ни в Европа", коментира Щефан Краутер, президент и главен изпълнителен директор на cargo-partner.

"За построяването му използваме най-новите технологии в логистиката и най-качествено оборудване, за да предложим на нашите клиенти не просто складиране, а цялостни логистични решения, които да отговарят на техните нужди", добави Антон Стойков, управител на българското дружество "Карго-Партнер" ЕООД.

С откриването на логистичния център ще бъдат открити 20 работни места.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg