Facebook YouTube
Регистрация

Обявиха конкурс за декорация в сградите на Съвета на Европейския съюз

Състезанието е във връзка с българското председателство през 2018 година

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 28.08.2017, Автор: Радостина Попова
[808 прочитания]
Europa Building
Фотограф: Градът

Министерството на културата обяви конкурс за изготвяне на проектни предложения за декорация в сградите на Съвета на Европейския съюз в Брюксел - Justus Lipsius и Europa Building, във връзка с българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.

Целта на конкурса е изработване на арт инсталация в атриума на сградата Justus Lipsius, обзавеждане и декорация на определени зони в същата сграда, както и в сградaта Europa Building. От кандидатите се изисква не само да предложат идеи за декорации, но и да ги изработят и да ги доставят.

  Justus Lipsius
Фотограф: Градът

Участници в конкурса могат да бъдат всички висши училища в страната. В разработването на проектното предложение могат да участват студенти, докторанти, специализанти и преподаватели.

Максимален прогнозен размер на финансирането на конкурса е в размер до 65 000 лева. В тази сума се включват всички дейности, свързани с изготвяне на проектното предложение и неговата реализация, която трябва да се осъществи най-късно до 10.12.2017 година.

 
Фотограф: Градът

Срокът за подаване на проектни предложения е до 14 септември. Изработването на арт инсталацията и предложената декорация ще започне след одобрение на проекта от Генералния секретариат на Съвета на ЕС (ГСС).

Участникът, с когото ще се сключи договора, ще бъде задължен да изпълни съгласуваното с ГСС проектно предложение в рамките на посочената в проекта сума. Монтажът на инсталацията, произведенията и обзавеждането ще се изпълнят от оторизирана белгийска фирма със служители по сигурността, които осъществяват надзора на дейностите.

 
Фотограф: Градът

Министерството на културата поема разходите по транспорт и монтаж на арт инсталацията, декорациите и оборудването за своя сметка, както и командирова един представител на спечелилия конкурса участник, който да наблюдава изпълнението в Брюксел. 

Повече подробности за конкурса ТУК

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg