Facebook YouTube
Регистрация

Държавата помага със 126 млн. лв. за развитието на Варна

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 07.08.2017, Автор: Градът.бг
[1069 прочитания]

Фотограф: Община Варна

Държавата ще помогне със 126 млн. лв. за развитието на Варна в следващите две години. Това стана ясно по време на проведената работна среща между премиера Бойко Борисов, вицепремиера Валери Симеонов, министрите на транспорта и на финансите - Ивайло Московски и Владислав Горанов, с кмета на Варна Иван Портних. Основни източници за финансиране на приоритетните общински проекти, са държаен бюджет, общински бюджет, Европейска инвестиционна банка. 
Кметът Иван Портниф направи презентация на проектите, които ще бъдат реализирани в морската столица, като подчерта, че стратегическите приоритети за града са развита икономика, създаване на модерна градска среда, превръщане на Варна в дестинация за 4 сезона и в град на знанието.

Правителството ще подпомогне за разрешаване на инфраструктурните проблеми, които към момента не позволяват на града да се развива, защото Варна заслужава перспектива, категоричен бе премиерът Бойко Борисов.
Фотограф: Община Варна

Със 75 млн. лв. ще бъде финансирано разширяването и ремонта на бул. "Левски" - от ул. "Подвис" до ул. "Девня". За изграждане на продължение на бул. "Сливница" - в участъка между бул. "Янош Хуняди" и бул. "Атанас Москов", и качване към АМ "Хемус" са планирани 9 млн. лв.

Фотограф: Община Варна

Ще се инвестират 10 млн. лв. за нова сграда на Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" и ремонт на IV езикова гимназия "Фр. Ж. Кюри".
При необходимост ще бъде осигурен безлихвен кредит за новата сграда на библиотеката, чиято проектна стойност възлиза на 32 млн. лв.
Фотограф: Община Варна

На разговорите присъстваха и лидерът на КНСБ Пламен Димитров, областният управител Стоян Пасев, председателят на ОбС Тодор Балабанов, народни представители, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, зам.-кметове, кметове на райони, общински съветници, ръководители на университети, училища, културни институции и др.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg