Facebook YouTube
Регистрация

Комплекс "Магнолия" - в хармония с природата в полите на Витоша

Вижте актуалните проекти на "Мавели" - компанията, която инвестира в бъдещето

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 17.07.2017, Автор: Advertorial
[1373 прочитания]

Фотограф: "Проарх"

Вижте статията в брой 3 на списание ГРАДЪТ

"Магнолия" е името на комплекса, който дава възможност на своите обитатели да избягат от забързания и динамичен метрополис, като се пренесат в среда, предлагаща изключително високо качество на живот в хармония с природата в подножието на Витоша.

Шестетажният обект ще има уникално местоположение - над държавната резиденция "Бояна" в София, на ул. "Даскал Стоян Попандреев". Локацията съчетава близостта до големия град със спокойствието и естествената зеленина на планината. Жилищната сграда ще бъде разделена на три секции с два входа. Клиентите имат избор от различни видове апартаменти – двустайни, тристайни, четиристайни, с квадратура от 90 до 187 кв.м.

Общият брой на жилищните единици е 27, като ще се наблегне на качеството, а не количеството. Преобладават жилищата с 2 и 3 спални, като помещенията са с оптимален размер, а материалите и проектирането осигуряват максимално качество. Апартаментите се предлагат завършени по БДС, като има опция за довършването им до ключ. Строителството ще започне съвсем скоро. Ще се осигурят достатъчно места за паркиране – повече от 2 на жилище.

Комплексът ще е разположен на терен от 4.3 дка. Застрояването е ограничено до 30% от площта на парцела. Останалата част е за озеленяване. Теренът е с изявен наклон, като най-високата му част е обърната към сърцето на квартала. Предвиден е вътрешен двор, преливащ в парк, богато озеленен и благоустроен със зони за отдих и рекреация.

Вдъхновени от желанието да създадат кът на спокойствие и хармония между човек и природа, в компанията проектират разпознаваем и запомнящ се жилищен комплекс, подчинен на яснотата и чистотата на геометричната форма. Сградата е хармонично съчетание на три стъпаловидни правоъгълни обема, обединени от диагонална геометрия. Хоризонтални елементи, изпълнени с естествени материали придават на комплекса модерна и стилово оформена визия.

В етажните разпределения се пренася линейната архитектура на фасадите, като апартаментите и общите помещения са с изчистени правилни форми. Крайният резултат е модерен архитектурен ансамбъл, отговарящ на съвременните норми за функционалност, естетика и простор, в богата паркова среда с добре обмислена и организирана инфраструктура.
 
Параметри:
Инвеститор – "Мавели"
Проектант – "Проарх"
Изпълнител - "Хидрострой"
Площ на терена - 4327 кв.м
Брой апартаменти – 27
Цени – от 1250 до 1500 евро/кв.м
Паркоместа - 45, от които 37 единични и 8 двойни 
24-часова жива охрана, видеонаблюдение и контролиран достъп
Почистване, сметоизвозване и поддръжка на общи части
Поддръжка и напояване на зелени площи.


"Лабиринт" от правилни форми и просторни помещения

Фотограф: STARH Stanislavov Architects


Спокойствие, сигурност и хармонична жизнена среда. Това си поставят за цел в "Мавели", когато създават "Лабиринт".

Жилищният комплекс от затворен тип е най-мащабният проект на компанията в сферата на високото строителство. Намира се в широкия център на Варна - на ул. "Акад. Андрей Сахаров", на две спирки с градския транспорт от катедралния храм "Свето Успение Богородично". В съседство е "Гранд Мол Варна", а на 10 мин. пеша е Mall Varna, още един от проектите на холдинга (www.mall-varna.bg).

"Лабиринт" се състои от 6 девететажни сгради, потънали в зеленина. Апартаментите са общо 235 – 44 с една спалня, 162 с две спални и 29 с три спални.  Всички са просторни и с благоприятно изложение. Само 18% от фасадните стени са изложени на север. Жилищният комплекс е разположен на терен от 12 дка, от които са застроени близо 2.4 дка (под 20% плътност). Останалата част е предназначена за озеленяване, детски площадки и  зони за почивка с водни площи.

Комплексът ще разполага с разкошна паркова среда и фитнес на открито. Нуждата от паркиране и гариране ще бъде обезпечена чрез подземен и надземен паркинг с 334 паркоместа. Това е достатъчно да се задоволят нуждите на съвременните семейства, които често разполагат с повече от една кола. Обектът ще е с денонощна охрана и ограничен достъп. Строителните дейности в момента са в разгара си и се очаква да приключат до март 2018 г.

"Мавели" АД продаде 40% от апартаментите в "Лабиринт" за много кратък период. Това говори за успешното реализиране на проекта, за покриване на очакванията на крайния клиент, за жилища, предоставящи простор, правилни и лесни за обзавеждане форми и уют. Дограмата в комплекса ще е шесткамерна с двоен стъклопакет от най-висок клас, което е пореден пример за качеството, на което залагат в "Мавели" АД и "Хидрострой" АД.

Концепцията на жилищния комплекс е подчинена на философията на меандъра. Разпространеният в древността геометричен орнамент във вид на линии, пречупващи се под прав ъгъл и многократно повтарящи се в ред, символизира законите на природата, нейната цикличност и възпроизводство. Меандърът е елемент, който се използва периодично през епохите - през римската, византийската, класицизма, викторианската, ар деко.

Името меандър произлиза от античното наименование на реката Меандро, чието речно корито представлява поредица безкрайни витиевати завои. Декоративната водна площ в центъра на композицията е продължение на идеята за уникалния природен феномен.

Параметри:
Инвеститор – "Мавели"
Проектант – STARH Stanislavov Architects
Изпълнител – "Хидрострой"
РЗП – 34 575 кв.м
Площ на терена – 12 145 кв.м
Брой апартаменти – 235
Цени – от 650 до 800 евро/кв.м
Паркоместа – 334, от които 199 подземни и 135 открити
24-часово видеонаблюдение, жива охрана и контролиран достъп
7050 кв. м парк, водни площи и детска площадка в комплекса.


H2O: Мултифункционална сграда с новаторски дизайн на бул. "България"

Фотограф: "Проарх"


Мултифункционалната сграда H2OBuilding на "Мавели" ще респектира с новаторски дизайн, а местоположението й ще бъде отлично. Локацията е на ъгъла на два големи столични булеварда - "България" и бул. "Акад. Иван Е. Гешов". На метри от мястото ще бъде станция №12 от третия метродиаметър, който се изгражда в момента и ще бъде готов до 2019 г.

Сградата ще бъде разделена на 3 части – търговска, офис и жилищна. На ниво сутерен ще има търговски площи. На партерен, първи и втори етаж са предвидени офис площи, а от трети до осми етаж ще се разположат апартаменти с квадратура между 90 и 225 кв.м. Проектирани са три подземни нива за паркиране и гариране, съобразени с броя на хората, които ще живеят и посещават сградата.Очаква се строителните дейности да започнат в най-кратки срокове.

Зоната около бул. "България" се разви в последните години като предпочитана за изграждане на модерни офис и жилищни сгради. Бизнес площите в района са сред най-търсените от наематели – както от български, така и от чуждестранни компании. А жилищата край булеварда се реализират сравнително бързо предвид силния интерес.

Името на сградата H2O Building произлиза от наименованията на две от големите фирми в холдинга, които ще бъдат и част от бъдещите обитатели на офис частта. Също като водата – силна, чиста, с ясни и целенасочени движения, инвестиционна компания "Мавели" АД заедно с нейното семейство от холдинг "Хидрострой" АД градят бъдеще за бизнеса, хората и заобикалящата ги среда.

Параметри:
Инвеститор - "Мавели"
Проектант – "Проарх"
Изпълнител – "Хидрострой"
РЗП – 12 168.70 кв.м

"Мавели" - компанията, която инвестира в бъдещето

"Инвестираме в бъдещето!" – това е слоганът на българската инвестиционна компания "Мавели" АД, създадена през 2006 г.

Динамиката в бизнеса и силната конкуренция сформират среда с високи критерии - както при инвеститорите, така и при крайните потребители. Именно това определя инвестиционната насоченост на дружеството - да е с грижа към клиента чрез подобряване на услугите и вдигане на качеството на реализираните обекти. Всяка сграда е изградена с мисъл към опазване на околната среда и повишаване на средата на живот.

"Мавели" инвестира в покупко-продажба на недвижими имоти. Извършва придобиване, планиране, изграждане и продажба на жилищни сгради и комплекси от затворен тип, търговски центрове, хотели и бизнес сгради.Част от услугите на компанията са управление и поддръжка на вече реализирани или придобити обекти, както и управление/отдаване под наем на отделни активи.

Дружеството e акционер в една от най-големите строителни фирми у нас - "Хидрострой" АД.

Принципите
Инвестиционната компания спазва следните основни принципи в дейността си: иновативност, коректност, с мисъл за хората и подрастващото поколение, с грижа за околната среда. Всичко това отвежда съвременния бизнес в бъдещето. С използването на конкурсен формат "Мавели" налага нов стандарт в проектирането и изграждането на съвременната градска среда чрез осигуряване на максимален комфорт на обитателите. За фирмата това е опит да се акцентира върху архитектурата на сградите и комфорта на бъдещите собственици по различен, иновативен и отговорен начин.

Приоритет в работата на компанията са предимно хората, а когато знаеш как да уважаваш себе си, умееш да уважаваш и другите. Собствениците на "Мавели" АД имат за цел да подарят на градовете, в които инвестират, и на техните обитатели сгради със световни стандарти, качество, визия и полза за цялото общество.

Архитектурата
"Мавели" АД е символ на бъдещето. Тенденциите сочат, че колкото по-смело и отговорно подходиш към настоящия пазар, толкова по-голям отзвук получаваш. В последните години архитектурата достигна висините на арт изкуството. Вече не се търси само качество и комфорт, но и визия. В тази посока "Мавели" АД не прави компромиси.

Вътрешният двигател на компанията са хора с вкус и мярка, които ценят качеството и комфорта, но също така се грижат за заобикалящата среда. Когато всичко това се превърне в мисия, не само архитектурата на сградите на "Мавели" е иновативна, смела и разчупена, а цялата същност на техните проекти.

Активността на компанията в момента е насочена към София и Варна. Актуалните обекти са: жилищен комплекс "Магнолия" в подножието на Витоша, в столичния кв. "Бояна"; 8-етажна многофункционална сграда с новаторски дизайн H20 Building, която ще бъде изградена на бул. "Акад. Иван Е. Гешов" в София; жилищен комплекс от затворен тип "Лабиринт" на ул. "Акад. Андрей Сахаров" във Варна.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg