Facebook YouTube
Регистрация

Министърът на регионалното развитие Николай Нанков връчва първа награда в конкурс на "Академия ГРАДЪТ"

Церемонията по обявяване на призовете е от 16.30 часа в Sofia Event Center

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 12.07.2017, Автор: Градът.бг
[1060 прочитания]

Фотограф: Мария Съботинова

Министърът на регионалното развитие Николай Нанков връчва първа награда в конкурс на "Академия ГРАДЪТ" на специална церемония. Днес от 16.30 часа в Sofia Event Center обявяват победителите в общо четирите тематични конкурса на "Академия ГРАДЪТ". Изложбата с конкурсните участия е отворена за посетители от 10 часа сутринта.

Специален поздравителен адрес до участниците в инициативата е изпратила Лиляна Павлова, министър на европредседателството на Съвета на ЕС 2018 г. Отличия в отделните категории връчват още Деница Николова, зам.-министър на регионалното развитие, Йоана Христова, зам. кмет на Столичната община по екологията, Нанси Шилър, президент на Фондация "Америка за България", проф. д-р Асен Балтов, изп. директор на УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов", Левон Хампарцумян, гл. изп. директор на "УниКредит Булбанк", и други партньори на инициативата.

През юли т.г. приключиха четирите конкурса на "Академия Градът" 2017. Студенти от водещи световни програми по архитектура се включиха в различните конкурси в рамките на изданието на "Академия ГРАДЪТ" за 2017 г. Наред с участниците от традиционните български учебни заведения като УАСГ, Варненски свободен университет, Лесотехническия университет, ВСУ "Любен Каравелов", Нов български университет, четирите конкурса привлякоха участници от известни учебни заведения като Bartlett School of Architecture - Лондон, Delft University of Technology - Холандия, Politecnico di Milano, University of Greenwhich, и др.

"Академия ГРАДЪТ" се осъществява с любезното съдействие на "Фондация Америка за България", "Джи Пи Груп", "Алукьонигщал", "Баумит България", "Аурубис България", ОРТ, "Трейс Груп".

Конкурс "Градът - градове и инфраструктура, сгради и вътрешни пространства"
изследва добрите практики в глобален мащаб и търси представяне на идейни проекти за градски пространства, инфраструктура и нейната трансформация в градската среда и различни по функции решения за сгради и оригинални вътрешни пространства. В него участват студенти от водещи български и чужди учебни заведения като ВСУ "Любен Каравелов", Лесотехнически университет, Нов български университет, УАСГ, Варненски свободен университет, Национална художествена академия, Politecnico di Milano, UCL - The Bartlett School of Architecture.

Конкурсът "Малки герои" на "Академия Градът" и Фондация "Америка за България" съдейства за създаване на една по-топла, приветлива и стимулираща среда за децата – пациенти в Детското отделение на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". Проектите са в четири категории: "Герои на 7-те морета", "Супергерои", "Животни - герои от приказките", "Приказни герои". Целта е да бъдат преобразени общите помещения в отделението в модерни пространства, където пациентите и техните придружители да се чувстват комфортно. Автор на общата концепция е архитект Лий Сколник и екипа му от LHSA+DP, New York.

"Проектиране на парково пространство зад Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" има за цел набиране на паркоустройствени идейни проекти за зелената площ зад сградата на Стопанския факултет към Софийския университет "Свети Климент Охридски" с цел сградите да бъдат свързани със зелените площи, да бъдат оживени празните в момента пространства и да се възползват от стратегическaтa позиция на терена.

Конкурс "Фасади, цветове, хармония" на "Академия Градът" и "Баумит" има мисия за по-красива и хармонична градска среда. Основна тема са цветови схеми и решения за фасади на сгради в търсене на оптимално цветово предложение за сграда, къща, квартал и моя град под мотото, че архитектурната мисъл в съчетание с ентусиазма на инвеститорите може да създаде невероятна красота.

Повече информация - сайт на "Академия ГРАДЪТ"

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg