Facebook YouTube
Регистрация

За 12-ти път се проведе международното състезание по сухо строителство Knauf Junior Trophy

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 11.07.2017, Автор: Градът.бг
[458 прочитания]

Фотограф: Кнауф България

За 12-та поредна година в столичната зала Арена Армеец в гр.София се проведе международното състезание по сухо строителство Knauf Junior Trophy за младежи от 16 до 21 години. "Професионалното образование е това образование, което дава възможности за избор", каза при откриването му на 5 юни заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.
Таня Михайлова заедно с г-н Видин Бошнаков – ръководител продажби отдел Сухо строителство в Кнауф България откриха международното състезание
Фотограф: Кнауф България

За пореден път Кнауф България ЕООД спонсорира и организира регионалните състезания и националния финал по сухо строителство в Панорамата на професионалното образование под егидата на МОН. Възпитаниците на СПГСГ "Арх. Георги Козаров", гр. Сливен - Диан Живков Жеков и Мариян Свиленов Стефанов с ръководител г-н Динко Динев и треньор Пламен Костов – инструктор сухо строителство в Кнауф България ЕООД, завоюваха трето място в международното състезание. Участниците бяха от 13 държави от цяла Европа. Учениците имаха поставена задача да изпълнят модел по предварително зададени параметри, както и да отговорят на технически въпроси под формата на тест. Професионалното жури беше сформирано от по един представител на всяка държава.
Фотограф: Кнауф България

Първо място спечели отборът на Словения, а отборът на Австрия е на почетното второ място. Г-н Видин Бошнаков поздрави победителите за достойното им представяне и връчи специални награди.
Фотограф: Кнауф България

Като домакин Кнауф България подготви интересни забавления и емоции, с които всеки един участник от чужбина опозна културата и историята на нашата държава.

Кнауф България прави първи крачки в подпомагането на професионалното образование още през 2002 г., когато активно съдейства при въвеждането на сухото строителство като учебна дисциплина в професионалните гимназии по строителство и архитектура. През 2008 г. фирмата провежда и първите регионални състезания и национален финал за определяне на участника в международното състезание Knauf Junior Trophy 2008. Днешните успехи са благодарение не само на усилията на педагогическите колективи на училищата да усвояват съвременните строителни технологии, а и на добрата им съвместна работа с фирма Кнауф България.
Фотограф: Кнауф България

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg