Facebook YouTube
Регистрация

Първа копка на проекта за модернизация на Лесотехническия университет

През септември 2018 г. работите трябва да приключат, изпълнител е "Калистратов груп"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 10.07.2017, Автор: Николай Тодоров
[22046 прочитания]
Първа копка на проекта за модернизация на Лесотехническия университет  беше направена от ректора проф. д-р Иван Илиев, инж. Нина Стоянова, управител на &quot;Калистратов груп&quot;, и чл.-кор. проф. дан  Атанас Ковачев, ръководител на проекта (отляво надясно)<br />

Първа копка на проекта за модернизация на Лесотехническия университет беше направена от ректора проф. д-р Иван Илиев, инж. Нина Стоянова, управител на "Калистратов груп", и чл.-кор. проф. дан Атанас Ковачев, ръководител на проекта (отляво надясно)

Снимка: .

[-]

Първа копка на европейския проект за модернизация на Лесотехническия университет беше направена от ректора на ЛТУ проф. д-р Иван Илиев, чл.-кор. проф. дан Атанас Ковачев, ръководител на проекта, и инж. Нина Стоянова, управител на "Калистратов груп". Договорът за изпълнение беше подписан на 14 юни от ректора проф. д-р Иван Илиев и инж. Павел Калистратов, вече са започнали подготвителните работи на строителната площадка.
Фотограф: Гергана Петрова

Успех на проекта при спазването на сроковете пожела ректорът на Минно-геоложния университет и председател на Съвета на ректорите проф. д-р Любен Тотев. Стартираме работата по модернизацията на тази историческа сграда в годината на 92 години лесотехническо образование в България, подчерта ректорът проф. Иван Илиев. През януари 2016 г. беше взето решение да кандидатстваме с европейски проект за модернизация на сградата и започнахме с архитектурното заснемане на 14500 кв. м и конструктивна експертиза на строения като казарма преди войната основен университетски корпус. Проектът официално е регистриран успешно в ИСУН на 29 юни 2016 г., договорът е подписан на 29 септември и веднага започва провеждането на пет обществени поръчки, припомни ръководителят на проекта проф. Атанас Ковачев.
Фотограф: Гергана Петрова

Проектът предвижда надграждане на подпокривния етаж с нова конструкция и изграждане на 26 нови кабинета със специализирано оборудване и три зали за проектиране - за факултетите "Екология и ландшафна архитектура "Горска промишленост" и "Горско стопанство". Рампи и три асансьора ще осигурят достъп на хора с увреждания. В целия основен корпус и в новата надградена част ще бъдат въведени различни мерки за енергийна ефективност съобразно необходимостта - подмяна на чугунени радиатори с алуминиеви с термостатични вентили, подмяна на разпределителната мрежа с тръби от полипропилен с фибро стъкло, замяна на луминисцентна инсталация с LED осветителни тела. В новата надградена част ще бъде монтирана вътрешна топлоизолация с мултипор и гипсокартон, изолация с минерална вата и обшивка с противопожарен гипсокартон. По този начин 473 313 kWh ще бъдат спестени годишно.
Церемонията по първата копка уважиха акад. Васил Згурев и акад. Александър Александров от БАН, проф. дфн Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет, проф. д-р инж. Иван Марков - ректор на УАСГ, Светослав Йорданов, зам.-кмет на район "Студентски", представители на академичните ръководства на Химикотехнологичния и металургичен университет и други висши учебни заведения


Фотограф: Гергана Петрова

Проектът "Модернизиране и обновяване образователната инфраструктура на Лесотехнически университет, София" се финансира по оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. Общата стойност на проекта е 3 263 456.54 лв., 2 548 392 лв. от които европейско безвъзмездно и 449 716.24 лв. национално безвъзмездно финансиране. Срокът за изпълнение е 2 години.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg