Facebook YouTube
Регистрация

Progress/"Телерик" нае 10 800 кв. м в офис сградата GrafiX на бул. "Цариградско шосе"

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 10.07.2017, Автор: Градът.бг
[2105 прочитания]
Многофункционалната сграда GrafiX се изгражда на ъгъла на локалното платно на бул. &quot;Цариградско шосе&quot; и ул. &quot;Йерусалим&quot;.<br />

Многофункционалната сграда GrafiX се изгражда на ъгъла на локалното платно на бул. "Цариградско шосе" и ул. "Йерусалим".

Фотограф: "ЛП Груп"

Високотехнологичната компания "Телерик", която е част от американската Progress и работи под нейния бранд от май 2016 г., сключи най-голямата наемна сделка на офис пазара в София за 2017 г. Дружеството нае 10 800 кв. м в GrafiX Business Center, който се изгражда на бул. "Цариградско шосе" (в жк "Младост 1", срещу The Mall). Това е близо 90% от отдаваемата площ на сградата.

Посредник по сделката е консултантската компания за бизнес имоти Forton, стратегически партньор на Cushman&Wakefield за България и Македония.

Сградата се очаква да бъде завършена през второто тримесечие на 2018 г. Инвеститор е компанията "Бернард Инвестмънтс", която притежава и управлява над 60 000 кв. м офисни и търговски площи в София.

Преместването ще позволи на Progress/"Телерик" да обедини на едно място всички свои звена в София. Подобни стъпки през последните години предприеха редица компании в областта на високите технологии, споделените услуги, финансовия и фармацевтичния сектор.

Фотограф: "ЛП Груп"

"Стремежът на компаниите към обединяване и по-ефективно управление на офис площите им остава един от двигателите на наемния пазар. За съжаление, предлагането на подходящи квадратури все още не може да задоволи това търсене и наемането на площи в строеж продължава да е силен тренд", коментира Станимира Пашова, мениджър "Офис площи" в Cushman & Wakefield Forton.

Наемният пазар на офис площи остава активен като за първата половина на 2017 г. се очаква да надхвърли 80 000 кв. м. Делът на Cushman & Wakefield Forton в този обем е около 30%. Водещо място сред наемателите заемат компаниите от IT и BPO сегмента, които формират над 70% от търсенето на първокласни офиси в София.

Още нови офис сгради - в интегрираната база данни за актуални проекти и компаниите, свързани с тях www.PDS.bg

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg