Facebook YouTube
Регистрация

Производителят на самолетни части "Удуърд България" ще разширява предприятието си до летище София

Две компании получиха сертификат за инвестиция клас "А" от Министерството на икономиката

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 07.07.2017, Автор: Градът.бг
[1484 прочитания]
Производствената база и офисите на &quot;Удуърд България&quot; в &quot;София Еърпорт Център&quot;.<br />

Производствената база и офисите на "Удуърд България" в "София Еърпорт Център".

Фотограф: "Удуърд България"

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи два сертификата за инвестиция клас "А" - за проектите на "Удуърд България" и "Традео БГ". Двете компании ще инвестират общо 10 млн. лв. и ще създадат 160 нови работни места.

Управителят на "Удуърд България" Емил Илиев изтъкна, че проектът на компанията е за разширяване на производството на компоненти, части и системи за авиационната индустрия. По думите му американската компания майка Woodward, Inc. e водеща в авиационното производство и доставя части за Airbus и Boeing.

Сертифицираната инвестиция в София е на стойност над 9 млн. лв., като с осъществяването на проекта ще бъдат разкрити 107 нови работни места.

Производствената и офис база на "Удуърд България" се намира в комплекса "София Еърпорт Център" до столичното летище. Откриването й бе в средата на 2016 г. От годишния финансов отчет става ясно, че дружеството е наело 1100 кв. м офисни помещения и близо 2000 кв. м производствено хале (за електромеханични компоненти).

Плановете на компанията са през последното тримесечие на 2017 г. да получи одобрение за производство на 70 бр. продукти в София.

Софийската "Традео БГ" разработва системи за финансов софтуер. Управителят на дружеството Алекс Бехар посочи, че инвестиционният проект предвижда разширяване на съществуващо предприятие и цели да подпомогне инвестиционните посредници да организират и управляват ефективно процесите си чрез софтуер за менажиране на риск. С осъществяването на проекта ще бъдат разкрити над 50 нови работни места, допълни той.

Министър Емил Караниколов с представителите на двете сертифицирани компании. Най-вдясно е Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

Фотограф: Министерство на икономиката

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg