Facebook YouTube
Регистрация

"Волво Груп България" откри сервизен център в "Индустриален и логистичен парк - Бургас"

За три години компанията ще инвестира 10 млн. лв. в България

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 07.07.2017, Автор: Градът.бг
[759 прочитания]
Строежът бе завършен за 9 месеца, като инвестицията е над 2 млн. лв. <br />

Строежът бе завършен за 9 месеца, като инвестицията е над 2 млн. лв.

Фотограф: "Волво Груп България"

"Волво Груп България" откри нов собствен сервизен център в Бургас. Базата е разположена на терен от близо 8 дка в "Индустриален и логистичен парк – Бургас", а площта на сервиза е 1302 кв. м.

"Бургас и "Волво Груп" са силно свързани, тук ние се чувстваме у дома. Освен традиционното присъствие, което имаме в този регион от десетилетия, усещаме динамичното развитие на бизнес средата и получаваме професионално съдействие от местната власт", обясни Карин Йохансон, изпълнителен директор на компанията след откриването.

В центъра вече се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Сервизът разполага с модерно оборудване по световните стандарти на компанията. В него има три проходни канала, четири колонни подемника, три стенда. Екипът се състои от 10 специалисти и мобилна група.

Инвестицията в собствен център в Бургас е част от цялостната стратегия на "Волво Груп България" за устойчиво развитие, модернизация и увеличаване капацитета на сервизната мрежа в страната. Проектът стартира с откриване на база във Варна, а в началото на 2016 г. отвори врати и разширеният сервизен център в София. Карин Йохансон уточни, че за три години – от 2016 до 2018 - компанията ще инвестира общо над 10 млн. лева в своите центрове в България.

Капацитетът на обслужване на новата база в Бургас е 3040 камиона годишно, като може да се работи по 6 тежкотоварни автомобила едновременно.
Фотограф: "Волво Груп България"

В официалната церемония по прерязването на лентата участваха Димитър Николов, кмет на община Бургас, Красимир Стойчев, заместник-кмет на Бургас, председателят на борда на директорите на "Индустриален и логистичен парк Бургас" – Златина Георгиева, изпълнителният директор на парка – Стамен Стамов, зам-областният управител Владимир Крумов, изпълнителният директор на "Волво Груп България" – Карин Йохансон и Роберт Гроздановски, вицепрезидент на "Волво Груп", регион Централна и Източна Европа.

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" е дружество с основна дейност изграждане и управление на индустриална зона от съвременен тип. Акционери са община Бургас и "Национална Компания Индустриални Зони". Намира се в промишлена зона "Север"-Бургас, близо до товарна жп гара. На инвеститорите се предлагат терени с обща площ 240 дка. Приоритетен ангажимент на дружеството е изграждането на вътрешната техническа инфраструктура.

Местоположението на "Индустриален и логистичен парк - Бургас"

[-]Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg