Facebook YouTube
Регистрация

Собственикът на "Практикер" и "Технополис" направи първа копка на нов склад до гара Елин Пелин

Очаква се строителството на сградата с 10 500 кв. м РЗП да приключи за 160 дни

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 06.07.2017, Автор: Градът.бг
[1636 прочитания]
От ляво надясно - Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за  инвестиции, Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на  „Видеолукс холдинг” и доц. д-р инж. Ивайло Симеонов, кмет на Елин Пелин  правят символична първа копка на новия склад.

От ляво надясно - Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” и доц. д-р инж. Ивайло Симеонов, кмет на Елин Пелин правят символична първа копка на новия склад.
Фотограф: "Видеолукс Холдинг"

"Видеолукс Холдинг", собственик на вериги магазини "Практикер" и "Технополис", започна изграждането на нов склад в района на гара Елин Пелин (в близост до завод "Шамот"). Сградата ще е с 10 500 кв. м разгъната застроена площ (РЗП) и ще се намира до южната фасада на открития през 2007 г. склад на "Технополис" (с над 20 000 кв. м РЗП).

Проектът е продиктуван от динамичното развитие на двете вериги, ще обслужва складовата дейност на магазините им (основно на "Практикер") и ще подпомага онлайн търговията на компанията.

Обектът ще бъде изграден върху собствен терен на дружеството с обща площ 66,5 дка. Едноетажната сграда по проект на студио "Атек" ще бъде със сглобяема стоманобетонна конструкция с височина до 12,3 м. Предвидено е изграждането на 19 товаро-разтоварни рампи и наземен паркинг за 81 леки и 17 тежкотоварни автомобила.

В обекта ще бъдат обособени две основни функционални части: бърза зона за подово складиране и зона за дълготрайно стелажно складиране. Проектът включва директна връзка към административно-битовата зона на съществуващата сграда и директна връзка между складовите зони на старата и новата сграда. Очаква се строежът да приключи за срок от приблизително 5 месеца (160 дни), като с пускането в експлоатация ще бъдат разкрити 30 нови работни места.

Веднага след първата копка ръководството на "Видеолукс Холдинг" и кметът на общината връчиха официално дарение на средно училище "Васил Левски" в гр. Елин Пелин. Компанията оборудва две нови зали с 23 компютърни конфигурации и два лаптопа.

Още нови складови и логистични обекти - в интегрираната база данни за актуални сградни проекти и компаниите, свързани с тях www.PDS.bg

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg