Facebook YouTube
Регистрация

B73 - дизайн и функция в синхрон

Новият брой 3 на сп. ГРАДЪТ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 06.07.2017, Автор: Градът.бг
[1380 прочитания]

Фотограф: STARH

Новият брой 3 на сп. ГРАДЪТ

B73 е най-новата луксозна жилищна сграда на строително-инвестиционна компания "Бигла III", ситуирана на едно от атрактивните места в София - бул. "Джеймс Баучер" 73. Желанието на клиента е да проектираме иновативна, запомняща се сграда, в която дизайнът и функцията работят в синхрон. Да създадем сграда, в която липсва компромис в качеството на вложените материали и технологии и която се доближава до автомобил по отношение на дизайна и прецизността на изпълнението, коментира главният проектант арх. Светослав Станиславов, STARH Architects.
Автор: STARH

Имотът е ъглов със северозападно лице към улицата и югоизточно към вътрешния двор. Във вертикално отношение проектът е решен с един подземен и шест надземни етажа, първият и последният са с двойни височини - на две нива по 340 см. Всички останали са с по-голяма от нормативната конструктивна височина – 340 см.
Автор: STARH

Подземният етаж е предвиден за гараж и се обслужва от високоскоростен автомобилен асансьор.
Партерният етаж е отреден за търговска площ на две нива.
На всеки от следващите нива е ситуиран само по един апартамент от 282 кв.м без общите части с просторно входно антре, което прелива в дневна с големина 70 кв.м и изложение в три географски посоки. Предвидени са три спални с дрешници и бани и сервизно помещение.
Автор: STARH

В сградата са проектирани само пет апартамента, четири от които по 282 кв.м и един от 383 кв.м. Големият апартамент е на последния етаж, като дневната му е на две нива с обща височина 640 см и общо пет спални.
Разпределение на трети етаж

Автор: STARH

Оптималните пространства и притокът на светлина са водещи в планирането на жилищата. Визията е с подчертана елегантна хоризонтална линия, която се нарушава в момента на контакт между основната плоча на етажа и междинната площадка на стълбищната клетка. Именно там се получава резонанс, който превръща сложната форма в най-характерния и запомнящ се елемент в сградата. Материалът на изпълнение на сградата е KRION.

Вече 26 години "Бигла III" работи с убеждението, че луксозното строителство, базирано на високи технологии и качествено изпълнение на всеки детайл може да направи страната ни по-красива. С десетки реализирани жилищни, бизнес сгради и европейски проекти "Бигла III" e изградила име на пазара, отговаря на най-високите изисквания на клиентите си и оправдава доверието им.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 5 | септември - октомври 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg