Facebook YouTube
Регистрация

Комфорт от ново поколение: Системни решения от HOVAL в "Резиденшъл парк", фаза 2

Новият брой 3 на сп. ГРАДЪТ

 • Увеличаване на шрифта
 • Намаляване на шрифта
 • Принтиране
 • Препоръчване на приятел
от 05.07.2017, Автор: Градът.бг
[628 прочитания]

Фотограф: Hoval

Новият брой 3 на сп. ГРАДЪТ
Автор: Hoval

Всичко започна в края на 2015 г. при старта на фаза 2 от "Резиденшъл парк София" - проект на "Линднер Имобилиен Мениджмънт" ЕООД. За нас бе удоволствие да запознаем инвеститора с ефективните системни решения, които Hoval произвежда от дълги години и които точно в този момент се налагаха и като необходимост на българския пазар.
След оценка на всички предимства и ползи от системите бе взето решение проектът да бъде изпълнен с цялостно системно решение на Hoval. Участвахме активно в изготвянето на проектите и оказвахме пълна подкрепа и съдействие на проектантския екип. Подбрахме системните решения според ресурсите на обекта и желанието на инвеститора за постигане на максимален комфорт на обитаване и най-добра ефективност. Тъй като районът е газифициран,  избрахме кондензни газови котли като основен енергиен източник за отопление и битова гореща вода. За използване на безплатната слънчева енергия заложихме плоски колектори в комбинация с двуконтурен бойлер, а за осигуряване качеството на въздуха в домовете - комфортната ни жилищна вентилация.

За еднофамилните къщи предвидихме стоящи кондензни котли модел UltraGas,
които с компактния си дизайн спестиха място дори и в малките технически помещения, а за апартаментите предвидихме стенни кондензни котли TopGas. За осигуряване на битовата гореща вода основно се разчита на слънчевите колектори UltraSol. Интересен факт в жилищните блокове е, че те получиха като подарък от инвеститора обща соларна инсталация за подгряване на гореща вода. Шест броя солари и 1000-литрови бойлери акумулират слънчевата енергия и тя е на разположение на всички живеещи в блока. След изчерпването й подгряването на топлата вода става локално за всеки апартамент чрез стенните газови котли. Управлението на системите е чрез интелигентния контролер TopTronic E, който е вграден в котела, управлява соларната система и циркулационните помпи, вентилите и топломерите в техническото помещение. Предимството на тази контролна система е, че благодарение на свързаността й с интернет тя постига много икономична работа, следи прогнозата за времето три дни напред и ако например предстои слънчевден, тя превключва в икономичен режим и подготвя системата за затопляне на горещата вода от соларите през предстоящите слънчеви часове.

Инвеститорът имаше много високи изисквания относно начина на живот и качеството на въздуха
в домовете в "Резиденшъл парк София". За него беше изключително важно да се гарантира на обитателите чиста и здравословна среда, отговаряща на изискванията за премиум дом и премуим комфорт. За постигане на постоянна свежест в домовете заложихме комфортна жилищна вентилация, която осигурява необходимото количество пресен въздух. Разположените в бани, тоалетни, кухня и мокри помещения смукателни решетки извличат замърсения въздух в едно с излишната влага, а подаването на пресен въздух става в спалните и дневната, като въздухът е затоплен и овлажнен в хигиенните норми. Това е възможно благодарение на ротационния топлообменник в сърцето на апарата HomeVent, който оползотворява не само топлината от засмукания въздух, а и влагата, а това е изключително важно предимство, което малко рекуператори могат да постигнат. В летен режим системата рекуперира студ и въздухът, който се подава в помещенията, е предварително охладен.

Благодарение на инсталирането на цялостното системно решение инвеститорът, а съответно и клиентите, получиха гарантирано качествена и ефективна система за отопление, вентилация и топла вода. Нов начин на живот, отговарящ на новите изисквания на клиентите, търсещи гарантирано качество, спокойствие и здравословна среда на живот за своето семейство в дългосрочен план.

"Линднер" е първият инвеститор в България, който предоставя на клиентите си готово и гарантирано ефективно системно решение от един производител. По този начин клиентът получава гаранционна сигурност, качествено обслужване и изключително лесна и икономична работа на системите. Hoval спечели доверието на инвеститора и се нареди сред неговите предпочитани и добри партньори.

Добави коментар Коментари (1)

 • Преглед на профил #1 чочо весело, 10.07.2017 09:27
  браво на Ховал, успяха да изградят добър екип от професионалисти и резултатите не закъсняват.
  Много добро решение бе освобождаването на трудовака Георги Стоянов Димитров, който макар да няма никакво понятие от ОВК, правеше странни, дори смешни интервюта за дейността на Ховал.
  Последният сега е в ПЕРИ България, където при строителния бум през последните две години и обем на строителната индустрия у нас от около 18 млрд.лв/годишно, продава успешно и преобладаващо бракувани Н кофражни греди и .....продължава да дава интервюта.
  Неуместен коментар?

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg