Facebook YouTube
Регистрация

С въвеждането в експлоатация на Фаза 3 от "Резиденшъл Парк София" комплексът ще бъде цялостно завършен

Новият брой 3 на сп. ГРАДЪТ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 05.07.2017, Автор: Градът.бг
[1051 прочитания]

Фотограф: Lindner Immobilien

Новият брой 3 на сп. ГРАДЪТ

Георги Ранчев, управител на "Резиденшъл парк София"

Фотограф: Lindner Immobilien

Г-н Ранчев, може ли да припомним основните параметри и развитие във времето на "Резиденшъл Парк София " - фази 1 и 2?
- Фаза 1 на "Резиденшъл Парк София" бе въведена в експлоатация поетапно през 2009 г.
Автор: Lindner Immobilien

Автор: Lindner Immobilien

"Резиденшъл Парк София" е първият по рода си в тези мащаби жилищен комплекс от затворен тип в страната. Състои се от около 380 жилищни единици, сред които богато разнообразие от малки и големи апартаменти в многофамилни, редови и еднофамилни къщи. Към Фаза 1 е изградена и многофункционална зона, предлагаща голям набор от услуги както за живеещите в комплекса, така и за външни посетители: детска градина, СПА център с фитнес и басейн, заведения за хранене, магазини, офиси и др.
Фаза 2 на "Резиденшъл Парк София" бе въведена в експлоатация през декември 2016 г. и представлява разширение на Фаза 1 и се състои от 6 многофамилни къщи с общо 36 апартамента и 19 еднофамилни къщи.
Автор: Lindner Immobilien

Автор: Lindner Immobilien

Характерно за комплекса е ниското застрояване на сградите на не повече от три надземни нива, богатото озеленяване, отлична вътрешна и външна инфраструктурна обезпеченост, професионално управление и поддръжка.

На какъв етап е в момента Фаза 3?
- В момента тече строителството на Фаза 3A. Фаза 3А се състои 18 еднофамилни къщи и 1 многофамилна къща с 12 апартамента.
Автор: Lindner Immobilien

Предвижда се строителството да приключи до края на 2018 г. Главен изпълнител на Фаза 3А на "Резиденшъл Парк София" е "Линднер България" ЕООД, а проектантските екипи са "Архитектурно студио "Скица" ЕООД и "План 31 Сглобяеми конструкции" ЕООД. Фаза 3Б е в процес на проектиране и нейната реализация също предстои в краткосрочен план. Обмисляме активно видовете единици, които ще предложим на клиентите си и за последния етап от Фаза 3.

С фаза 3 ще завърши ли проектът? Има ли последващи планове за развитие и за нов проект?
- С въвеждането в експлоатация на Фаза 3 от "Резиденшъл Парк София" комплексът ще бъде цялостно изграден и завършен. Още от самото начало в него е заложена концепцията за "град в града", където хората могат да живеят, работят, почиват, пазаруват и спортуват на едно място. Смея да твърдя, че успешно реализирахме тази концепция и успяхме да създадем едно по-добро място за живеене в София.
Инвестициите на групата "Линднер" в България са иновативни и успешни, така че не планираме да приключат дотук и отправяме поглед към нови проекти и предизвикателства. На дневен ред вече е следващият ни проект – "Резиденшъл Парк Лозен", като в момента обсъждаме различни концепции и етапи за разработването му.

Какви са основните изводи и промени в типа жилищен продукт и вашия подход, които направихте в процеса на развитие на проекта?
- Принципен подход при реализиране на проекта е постепенно надграждане на стандартите за изпълнение с всяка следваща фаза. Това става както заради повишените очаквания от страна на нашите клиенти, така и в резултат на новите тенденции и строителни продукти в жилищното строителство. Винаги се стремим да предложим продукт, който да надвишава стандартното за жилищния пазар във високия сегмент. По този начин успяваме да покрием, а и често да надвишим изискванията на нашите клиенти.

Как ще коментирате новите все по-важни изисквания на клиентите от гледна точка на комфорта на обитаване?
- Клиентите ни се ориентират все по-добре относно елементите в една сграда, които дефинират висок комфорт на обитаване. Оттук следва и че те все по-добре дефинират своите критерии за жилището си. Това ни мотивира да предложим нови и иновативни продукти и решения в нашите проекти. Като примери мога да дам: високоефективна принудителна вентилационна система, индивидуална за всяко жилище, термосоларна инсталация за подготовка на топла вода, система за отопление с интелигентно управление и възможност за дистанционен мониторинг и др. Разбира се, обръщаме сериозно внимание и на мерките за активна и пасивна енергийна ефективност, като се стремим винаги да сме значително по-консервативни спрямо актуалните нормативни изисквания.

Как оценявате състоянието на столичния жилищен пазар в дадения сегмент?
- И през тази година сме свидетели на много нови проекти на пазара, повишено търсене на нови жилища, но и същевременно ограничено предлагане на качествени продукти. Наличието на значителна парична ликвидност сред част от населението, продължаващото намаление на лихвите по ипотечни кредити и липсата на сериозни инвестиционни алтернативи са сред основните фактори, подкрепящи засиленото развитие на пазара на жилищни имоти. Всичко това доведе до плавно повишение в продажните цени за жилищата с добри локации, ясни инфраструктурни решения, строители и инвеститори с утвърдена репутация. В средносрочен план очакваме уравновесяване на търсенето и предлагането, като от този момент нататък успешно ще могат да продават само тези инвеститори, които внимателно са планирали своите инвестиции и са намерили верния баланс на цена и качество на продукта.

ОБЕКТ РЕЗИДЕНШЪЛ: ПАРК СОФИЯ
ИНВЕСТИТОР: "Резиденшъл парк София" ЕООД
ПРОЕКТ МЕНИДЖМЪНТ: "Линднер Имобилиен  Мениджмънт" ЕООД
СТРОИТЕЛСТВО: "Линднер България" ЕООД
ОБХВАТ НА ПРОЕКТА ФАЗА 1 2004-2010: 27 еднофамилни къщи, 62 редови къщи, 31 многофамилни къщи, 6 многофункционални сгради в търговската зона
ФАЗА 2 - 2015-2016: 19 еднофамилни къщи, 6 многофамилни къщи
Автор: Lindner Immobilien

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 6 | ноември - декември 2017 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg