Facebook YouTube
Регистрация

Започна изграждането на нова учебна сграда в УНСС

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 18.05.2017, Автор: Радостина Попова
[1292 прочитания]
Фотограф: УНСС


Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) започна изграждането на нов модерен корпус. На официалната първа копка присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, проф. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите и ректор на Минно-геоложкия университет и Димитър Дилчев, кмет на район "Студентски", студенти и преподаватели.

Обществената поръчка за инженеринг на обекта бе спечелена от  обединението "ГВ 2016", съставено от "Галчев инженеринг" и архитектурно студио "Вамос".

Проектът е финансиран от Оперативна програма "Региони в растеж" и държавния бюджет. Общата стойност на инвестицията е над 11,7 млн. лева, от които приблизително 4,5 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ от програмата.

Фотограф: УНСС


Изграждането на нов корпус към висшето учебно заведение е един от най-мащабните проекти за обновяване на образователната инфраструктура, който се реализира със средства по ОП "Региони в растеж".

Новата сграда ще се издига на пет етажа и ще включва 4 аули, всяка от които за 250 студенти, 4 зали за по 120 студенти, 4 зали за по 80 студенти и 4 зали за по 40 студенти, както и два тестови центъра с по 280 места, 19 преподавателски кабинета и заведение за хранене за студенти със 100 места.

Сградата трябва да се впише хармонично, визуално и функционално в цялостния учебен комплекс на УНСС.

Фотограф: УНСС


Очаква се реализацията на проекта да приключи след две години. Церемонията по първата копка е част от програмата, с която се отбелязва 97-та годишнина на университета. 

Повече подробности за проекта можете да откриете в дигиталната база данни pds.bg

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg