Facebook YouTube
Регистрация

Над 11 000 души посетиха изложенията Техномебел и Светът на мебелите

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 10.05.2017, Автор: Градът.бг
[718 прочитания]

Фотограф: Градът.бг

Стил, елегантност и модерни технологии посрещнаха над 11 000 души, които посетиха изложенията Техномебел и Светът на мебелите от 24 до 28 април в "Интер Експо Център"–София. Най-големите изложения за мебелната индустрия в България се организират от "Интер Експо Център" и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП).

Продължавайки положителната тенденция от 2016 г., специализираните изложения отбелязаха ръст както в заетите площи, така и в посещаемостта. Техномебел отчете и силно международно присъствие. Участие взеха компании от Германия, Гърция, Италия, Македония, Полша, Румъния и Турция. Над 90% от изложителите на Светът на мебелите бяха български фирми производители.

По време на двете изложения продуктите си показаха над 180 фирми, а броят на представените компании беше повече от 350. Най-новите технологии и изделия в сектора на дървообработването и мебелното производство бяха изложени в шест изложбени зали на обща площ от 14 500 кв.м.

"От година на година нивото на изложенията Техномебел и Светът на мебелите се вдига все повече, а качеството на продуктите става все по-добро", коментира управителят на "Интер Експо Център" Ивайло Иванов.

Мебелната индустрия създава 2,5% от добавената стойност в страната, информира Галин Господинов, председател на БКДМП. По данни на Лъчезар Борисов, зам.-министър на икономиката, средногодишната стойност на произведената в мебелния сектор продукция достига 1 млрд. лв.

Фотограф: Градът.бг


За поредна година чуждестранните посетители имаха възможност да се включат в Hosted buyers program, която дава възможност за b2b срещи, създаване на нови контакти и развитие на бизнеса.

Част от акцентите на Техномебел бяха машините за дървообработване и мебелно производство. Изложителите предложиха решения за рязане, фрезоване, рендосване, кантиране, пробиване, завинтване, обработка на повърхности... и още много. Посетителите имаха възможност да видят и най-новите декори на плочи, фолиа и кантове от водещи световни производители.

Светът на мебелите предложи стотици красиви и функционални продукти. Посетителите можеха да се насладят на класически мебели, дърворезби ръчна изработка, съчетана с най-модерни технологии, разнообразни корпусни и тапицирани мебели, елегантни спални и редица други интериорни решения.

Като част от съпътстващата програма младите български дизайнери от "Черга" показаха успешната практика на българския производител. В своята работилница "Отпечатък" Ателие Трион нагледно доказа, че старите вещи не са за изхвърляне. Всеки посетител можеше да създаде сам декоративни възглавнички, като единствено бе нужно да си е донесъл непотребна вълнена или памучна дреха – за пълнежа на възглавницата.

Фотограф: Градът.бг


Традиционно, за 7-и път, бяха раздадени и наградите за Българска мебел на годината. Включиха се 15 фирми с общо 20 продукта. Първа награда взе WOOD LINE с трапезната си маса Asimetrik, а втора и трета – съответно Love 2 Design (със заседателна маса Exclusive) и Актив Декор (с кухненски остров). Специална награда получи и "ЗОРА СТИЛ".

Първата награда от посетителския вот бе спечелена от заседателната маса Exclusive на дизайнерско студио Love 2 Design. Второто и третото място завоюваха съответно "Хармонт" (с матрак и легло Motor Boxspring Bed) и "Актив Декор" с "Кухненски остров. За първи път тази година се проведе и конкурс за най-добър щанд. Победител в "ЩандЪТ" на Техномебел е "Интериор-И", а TED BED - в "ЩандЪТ" на Светът на мебелите.

В рамките на изложенията бяха проведени и учебни посещения "STUDY VISITS". Ученици от професионалните гимназии в Пловдив, Велинград, Перник и Сливен се запознаха с компании от бранша и от първо лице научиха какви са новостите. Бяха определени и победителите в конкурса за детска рисунка "Моят дом мечта".

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

БРОЙ 1 | януари - февруари 2018 | в две тела
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg