Facebook YouTube
Регистрация

GOLDLINE – устойчива работна среда

Брой 2 на сп. ГРАДЪТ

  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
от 03.05.2017, Автор: Градът.бг
[2154 прочитания]

Фотограф: DIEL Sport

Брой 2 на сп. ГРАДЪТ
 
GOLDLINE е уникален за България проект. Бутиковата бизнес сграда получи една от най-високите до момента за страната оценки по международния стандарт за устойчиво развитие BREEAM. Инвеститорите - двама братя, посветили живота си на планината и зимните спортове, приемат за лично предизвикателство създаването на подобен пример за пълна симбиоза между съвременните корпоративни изисквания, обществото и околната среда.
Лъчезар Главинов, управител, и Павел Главинов, управител, DIEL SPORT
Автор: Градът.бг

"Смарт" сградата е вдъхновена от световноизвестни пионери в природосъобразното строителство с нулев отпечатък като P.U.C. – Сан Франциско, The Edge – Холандия, Energy Academy Europe – Дания, и други. След години на внимателно проучване реализацията на GOLDLINE Office Building е доказателство пред чувствителните по темата жители на софийския район "Младост", че в България може да се строи, без да се нарушават обществените интереси. Сградата се сертифицира по BREEAM от екипа на PARK STUDIO и МОМЕРИН Awarded BREEAM Assessors.
Високи технологии и системи за управление, прецизни архитектурни и технологични детайли никога досега не са предлагани като толкова комплексно решение на нашия пазар. За всеки елемент и система в сградата е избран за доставчик лидер в своята област. "Златни" елементи подчертават основния мотив на визията - Goldline. Стилен интериор и многовариантни подови планове предлагат иновативни решения за взискателни компании, които очакват гъвкави етажни разпределения. Размерът на площите е съобразен с пазарните нужди, така че всеки наемател да се чувства значим и важен.
Благодарение на покривната соларна електроцентрала, иновативните технологии и най-съвременните системи за топлоизолация Бизнес център GOLDLINE има стойности за енергийна ефективност, близки до тези на пасивните сгради, като използва почти изцяло енергия от възобновяеми източници.
Максимално използване на естествена светлина, качествена шумоизолация, индивидуален температурен комфорт и многостепенно третиран свеж въздух осигуряват пълно удовлетворение дори на най-взискателните потребности.
Последният етаж на сградата предлага панорамна зона за контакт с урбанистичната среда, с неповторима гледка към планините, ограждащи столицата на България.
Автор: DIEL Sport

Топ бизнес локация
GOLDLINE заедно с няколко съседни офис сгради оформят една от най-оживените бизнес зони в България на основната градска магистрала на столицата - бул. "Цариградско шосе" и ул. "Йерусалим", с отлична пряка видимост и с удобна директна автомобилна връзка, срещу един от най-популярните търговски центрове The Mall. На няколко минути пеша има спирка на метролиния 1. На разположение са подземен и надземен паркинг.
Автор: DIEL Sport

GOLDLINE за БИЗНЕСА: Бутикова сграда за взискателни клиенти
Устойчивото развитие и дълговечност на използваните активи без негативно влияние върху заобикалящата ни среда са потвърдени със сертификат по британския стандарт BREEAM с оценка Excellent. Сградата е проектирана и изпълнена така, че да отговори на най-високите изисквания на компании в областта на IT, BPO, фармация, финанси и други. Разработени са гъвкави варианти на преграждане при нужда на отворените вътрешни пространства в отделни кабинети и зали. Към всяка такава схема сградните системи (климатизация, вентилация, BMS, видеонаблюдение, електрозахранване, мрежи и комуникации, отваряеми фасадни елементи и др.) работят перфектно, без да е необходима преработка.
Правоъгълната форма дава възможност за лесно адаптиране на физическите пространства към функционалните изисквания на различни наематели. Офисите са проектирани с двоен под и таванни скари, през които според конкретните нужди да се полагат необходимите инсталации. В работните помещения е постигната светла височина от минимум 285 см. Подовете, стените и таваните са изолирани със звукопоглъщащи материали, които възпрепятстват появата на натрапчиви странични шумове.
Ключов елемент на сградата са луксозните интериори на общите части. Дизайнът на тези пространства се подчинява на цялостната философия на архитектурния образ на GOLDLINE - уют в динамиката на големия град и пълна хармония с природата. Обърнато е внимание на визията на входното фоайе и на други елементи - етажни площадки, интериора на асансьорите, панорамната зона за хранене, отдих и социални контакти на последния етаж. Стълбището е изпълнено в естествен материал – гранит, с висока степен на противоплъзгане и стимулира активните хора за малко "спорт" по време на работа.
При GOLDLINE за пръв път в България е проектиран и вграден в сградната визия LED дисплей с висока разделителна способност. На огромна фасадна площ 30 кв.м се предоставя изключителна възможност за представяне на компаниите наематели пред милионната аудитория на една от най-оживените столични зони.
Топлоизолацията и енергийната ефективност надвишават най-строгите съвременни изисквания. Иновативни системи намаляват енергийните разходи с над 80% и разхода на вода с над 90%.
Системи за защита от водопроводни аварии гарантират безпроблемно използване.
Автор: DIEL Sport

GOLDLINE за ТЕБ: Фокус върху индивида и професионалния лайфстайл
За продуктивния работен процес е важен постоянният баланс между работа, забавление и социални контакти. Цялостната архитектурна концепция на GOLDLINE поставя всеки човек в центъра на една хармонична и устойчива работна среда. Основните ползватели на офис площи в съвременните общества са екипи от млади хора. Все по-често офисите имат зони за допълнителни дейности, а балансът между труд, забавление, личен живот и социални контакти е приоритет.
Високоселективните стъкла от световния лидер Saint-Gobain позволяват максималното използване на естествена светлина и намаляват нуждата от климатизация. Тройните стъклопакети от ламинирани триплекс стъкла дават сигурност за обитателите и шумоизолация. Активната слънцезащита, управлявана от метеостанции, възпрепятства заслепяване и нежелана радиация. Надеждно управление на димируемото LED осветление гарантира постоянна осветеност на работното място по зададени параметри. Иновативна вентилационна система доставя темпериран свеж въздух, филтриран на няколко нива. Климатичната инсталация от най-висок клас предлага прецизни температурни настройки. Паралелно отваряеми прозорци осигуряват изключително важната от психологическа гледна точка възможност на обитателите за контакт със средата.
С цел да се осигури максимално удобство GOLDLINE разполага с три високоскоростни асансьора от световния лидер OTIS с просторни кабини за 12 лица. Това е почти двойно повече от изчисленото чрез подробен анализ по време на предпроектните проучвания. Специална система за предварително планиране на трафика - Compass Destination Management, командва асансьорите, като многократно съкращава времето за чакане и пътуване. Иновацията OTIS REGEN VF drive осигурява възможност на асансьора в определени ситуации да не консумира, а да произвежда електричество, използвайки кинетичната и гравитационната енергия.
Осигурена е достъпна среда по най-високи критерии както за хора с двигателни увреждания, така и за незрящи до всички сградни елементи в GOLDLINE: тротоари, входни фоайета, магазини, офиси, санитарни възли, коридори, асансьори, общи пространства, бистро-лоби бар, тераси, паркинги и двор.
Панорамен ресторант-бистро обслужва ексклузивно работещите и гостите. Над 40% от откритите пространства, включително покривните тераси, представляват богато озеленено парково пространство и място за отдих. По две тераси на всеки етаж осигуряват възможност на обитателите за бързо "бягство" от класическата офис среда като алтернативно работно място на открито или за социални контакти.
 
Автор: DIEL Sport

GOLDLINE за ПРИРОДАТА: Бизнес и околна среда в унисон
Инвеститорите в GOLDLINE вярват, че бизнесът следва незабавно да пренасочи цялостно вниманието си към максимално опазване на околната среда. Всички сградни елементи, съоръжения и консуматори следва да отговарят минимум на енергиен клас A+. По изискване на стандарта BREEAM са предвидени местни растителни видове, които виреят в естествената си среда и не изискват почти никакво изкуствено напояване.
Няколко паркоместа са оборудвани със зарядни станции за електрически автомобили, захранвани от сградната фотоволтаична централа с енергия с нулеви емисии, предвидени са паркоместа за велосипеди и директен достъп до столичната велосипедна мрежа.
В GOLDLINE цялата дъждовна вода от покрива и двора се филтрира и пречиства в специален резервоар, като така се намалява сградната консумация с над 90%. За подгряването на вода за битови нужди се използват възобновяеми източници.Като част от сградната автоматизация са предвидени сензори, следящи за нежелани течове и необичайни консумации по цялата водопроводна мрежа. При нужда те сигнализират и затварят спирателни кранове до отстраняване на аварията.
Система за енергиен мониторинг отчита в реално време генерираните и спестените от всеки офис вредни емисии. Ежемесечно и годишно ще бъде организиран конкурс за "зелена компания".
Бизнес център GOLDLINE по своята дълговечност и устойчивост следва недвусмислена аналогия със своя символ – непреходния благороден метал злато.
 
ЗА ПРОЕКТА
Goldline Office Building, бул. Цариградско Шосе/ул. Йерусалим, София
Инвеститор: ДиЛ Диел ООД
Проектант: арх. Тодор Сираков
Главен изпълнител: Маркан ЕООД
Фасадна система: Schüco
РЗП: 7200 кв. м
Срок на завършване: август 2017 г.
Етикети: BREEAM, Goldline, офиси

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 4 | юли - август 2018
Корица на изданието
Ежеседмичен бюлетин с най-важното от Градът.bg